Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Pažadai tęsiami. LIDL Raseiniuose – bus! (Su balandžio 1-ąja!)

Vasario viduryje vienoje iš socialinio tinklo grupių raseiniškiai įsitraukė į diskusiją, tai bus Raseiniuose prekybos centras „LIDL Lietuva“ ar ne?

Pradėjus plačiau domėtis šia situacija, paaiškėjo, kad LR Seimo narys A. Nekrošius jau yra susitikęs su verslininku iš Vokietijos. Kaip informavo Seimo narys pokalbio metu buvo aptarta galimybė investuoti į Raseinių karštą. „Džiugu pranešti raseiniškiams, kad verslininkas, kurio senelis, beje yra kilęs iš Ariogalos, jau yra suderinęs projektą ir pasirašęs sutartį su bendrove „LiDL“. Metų bėgyje Raseinių rajone/mieste atsiras prekybos ir pramogų centras. Jūs žinote, kad premjeras S. Skvernelis yra pažadėjęs į Lietuvą atvesti naujų investuotojų, o aš esu pažadėjęs kad LIDL-as Raseiniuose bus, tad šį projektą įvardinčiau, kaip rimtą šios Vyriausybės ir Seimo laimėjimą, kuriuo bus patenkinti mūsų krašto žmonės,“- apie didžiulio projekto pradžią pasakojo Seimo narys.

Pavyko sužinoti ir keletą detalių, kaip atrodys naujas prekybos ir pramogų centras. Pirmame aukšte planuojama įkurti prekybos centrą „LIDL Lietuva“, antrame aukšte – pramogų zona, kurioje planuojamas nedidelis baseinas, kavinių zona, lauko terasa.

„Tokia funkcijų partnerystė dar naujovė ir vakarų Europoje. Pirmas tokio pobūdžio centras pastatytas Indonezijos sostinėje. Šio projekto „vinis“ unikali šildymo sistema. Baseino vanduo bus šildomas saulės energijos pagalba, o šiltas baseino vanduo cirkuliuos per visą centro šildymo sistemą, taigi taip bus šildomas visas paslaugų parkas,“- pasakojo prie projekto rengimo prisidėjęs architektas Armandas Mockus.

Visuomenėje daug diskusijų sukelia tokio pobūdžio prekybos centrų atsiradimo vieta. Parinkti prekybos ir pramogų centro statybos vietą buvo patikėta Seimo nario A. Nekrošiaus padėjėjui, buvusiam merui  A. Mieliniui. Centrui parinkta vieta – ideali, tai buvęs Veterinarijos pastatas, Kęstučio gatvėje (mūsų žiniomis veterinarijos darbuotojai jau yra išsikraustę). Vieta atokiau nuo miesto centro, tad jau suplanuota didelė automobilių stovėjimo aikštelė.

Sujungtos kelių politikų vizijos

Naujas prekybos ir pramogų centras pakeliui į Šiluva, kuri sulaukia vis daugiau piligrimų. Ši idėja tarsi pratęsia buvusio rajono politiko R. Ačo mintį apie puoselėjamą piligrimų kelią.

„Vieta puiki, atitinkanti tokio pobūdžio centro veiklą ir pasaulines urbanistikos tendencijas. Vertiname šį pasirinkimą teigiamai ir nuimame visus iki šiol galiojančiu draudimus statyti prekybos ir paslaugų centrą. Apie tai informuosime ir prekybos centrų statybos inspekciją prie Lietuvos respublikos prekybos ir paslaugų rūmų,“- interviu metu sakė rajono architektas A. Mockus.

Šio projekto įgyvendinimui leidimai gauti, parašai sudėti. Šiandien visuomenei bus oficialiai pristatoma šio projekto vizualizacija ir perkirpta simbolinė, darbų pradžios, juostelė. Kaip informavo Seimo vicepirmininkas A. Nekrošius, kuruojantis šį projektą, specialiai šiai progai įamžinti bus atvežta Bavarijoje austa simbolinė juosta. Ją iš kalnų ožių vilnos audė vietinės bendruomenės moterys. Juostelę perkirpti pakviestas rajono meras A. Bautronis su savo komanda.

Renginys nebus skirtas tik verslininkų ir valdžios atstovų foto sesijai. „LIDL Lietuva“ darbuotojai šia unikalia proga, prie buvusio veterinarijos pastato Kęstučio g., atidaro mobilų prekių užsakymo centrą. Pranešime spaudai teigiama, kad šiandien pirmi 100 pirkėjų  prekes galės užsisakyti su 15 proc. nuolaida. Prekės bus pristatomos nurodytu adresu per 48 val. iš Šiaulių mieste esančios „LIDL“ parduotuvės. Tad raseiniškiai jau  dabar  gali džiaugtis naujo, laukto prekybos centro atėjimu į Raseinių rajoną.

„LIDL Lietuva“ darbuotojai primena: Lietuvoje – karantinas, tad saugokime vieni kitus ir laikykimės taisyklių. Atvykę prie mobilaus prekių užsakymo punkto dėvėkite apsauginę kaukę, pirštines, laikykitės saugaus 2 m atstumo.

Planuojama, kad šio centro statyba prasidės po Seimo rinkimų, jau šį rudenį.

Subscribe
Notify of
guest
1 Komentarai
Naujausi
Seniausi Most Voted
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus
Vidas

Su balandžio 1-ąja! Kad ir būtų, nieko gero tas Lidl. Pasirinkimas juokingas, kainos tikrai aukštesnės nei maximose, kokybė – lenkiška.

Contact Us