Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Policija skyrė 122 nuobaudas už karantino pažeidimus, taip pat – ir dėl nedėvimų kaukių

Per pastarąją parą policijos pareigūnai sulaukė apie 300 pranešimų apie galimus karantino pažeidimus, išrašė 122 administracinės teisės pažeidimo protokolus, skirtos ir pirmosios nuobaudos dėl veido apsaugos kaukių nedėvėjimo viešose vietose.

„Iš esmės – tai būriavimasis viešose vietose, saviizoliacijos pažeidimai, taip pat skirta nuobaudų ir už kaukių nedėvėjimą“, – BNS šeštadienį sakė Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis.

Pasak jo, patikros prie įvažiavimų į miestus įrengtuose 300 postų vyksta sklandžiai, ramiai.

„Išskyrus Palangą, kur buvo susidariusi spūstis, nes savivaldybės sprendimu buvo anksčiau uždarytas kelias įvažiavimo į miestą“, – sakė R. Matonis.

Patikros postuose maždaug po keliasdešimt automobilių neįleista įvažiuoti į miestus.

„Pavyzdžiui, Vilniuje  per postus važiavo apie 7 tūkstančiai automobilių, apie pora šimtų neįleista“, – teigė policijos atstovas.

Jo teigimu, pareigūnai situacijas sprendžia vietoje. Pavyzdžiui, automobiliu buvo vežamas asmuo į Vilniaus ligoninę. Automobilis prie posto buvo sustabdytas, į miestą neįleistas, iškviesta greitoji pagalba, kuri nugabeno automobilio keleivį į gydymo įstaigą, kur jam suteikta būtinoji pagalba. Suteikus pagalbą, asmuo buvo parvežtas atgal į postą, kur jo laukė jį atvežęs automobilis.

Nuo penktadienio viešose vietose privaloma dėvėti kaukes, o nuo penktadienio 20 valandos ilgajam Velykų savaitgaliui uždaryti Lietuvos miestai ir miesteliai: įvažiuoti į juos galima tik gyventojams ar vykstantiems dėl rimtos priežasties.

Pagal Administracinių nusižengimų kodeksą, asmenims už karantino sąlygų pažeidimus gresia bauda nuo 500 iki 1 tūkst. eurų, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 1,5 tūkst. iki 6 tūkst. eurų. Pirmą kartą skiriama pusė minimalios baudos.

Ir premjeras Saulius Skvernelis, ir policijos generalinis komisaras Renatas Požėla tikino, kad pareigūnai neskubės bausti apsaugos priemonių nedėvinčių žmonių, o vertins konkrečią situaciją atskirai.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us