Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Žaiginio bendruomenė savo mokyklą gins teisme

Šį rugsėjį Žaiginio Pranciškaus Šivickio pagrindinė  mokykla durų nebeatvers. Uždarytos švietimo įstaigos bendruomenė planuoja kreiptis į teismą prašydama panaikinti šių metų balandžio mėnesį Raseinių rajono savivaldybės tarybos priimtą sprendimą. Mokyklą lankiusių vaikų tėvai įsitikinę: valdžios sprendimas yra neteisėtas.

Šiandien žaiginiškiai buriasi ir prašo visų paramos. Jiems reikalingos lėšos kovai su tokiu rajono valdžios sprendimu.

Šios bendruomenės facebook paskyroje paviešintas jautrus prašymas:

„Mieli žaiginiškiai, jų artimieji, ir draugai,
visi išgyvename sunkų etapą visame pasaulyje, Lietuvoje, Žaiginyje. Visi turime savo asmeninių rūpesčių, pergyvename dėl savo artimųjų sveikatos. Bet virusas praeis, kažkada grįšime į įprasto gyvenimo vėžes….tik jeigu mes nesusiimsime ir nekovosime išvien, gali nebūti taip, kaip buvo mūsų Žaiginyje, mūsų mylimam krašte.
Kaip žinote balandžio 9 dieną, Raseinių rajono savivaldybės tarybos (daugumos narių) sprendimu sunaikinta MŪSŲ mokykla-daugiafunkcis centras, tiesiog „nušluota” nuo žemės paviršiaus su garbingu Pranciškumi Šivickiu, kurio vardą mes garbingai pateisinome eilę metų.
2020 m. balandžio 23 d. susirinko ŽAIGINIO BENDRUOMENĖS „BITUPIS” TARYBA ir laikantis saugumo reikalavimų (tai matosi nuotraukose) nutarė duoti Raseinių savivaldybę į teismą dėl tokio tarybos sprendimo.
Laukia nemažos teismo išlaidos, tad prašome, kas neabejingas savo krašto, savo Žaiginio likimui, prisidėkite ir paremkite šį ŽAIGINIO BENDRUOMENĖS TARYBOS sprendimą.
Kiekvienas JŪSŲ paaukotas euras prisidės prie Žaiginio vaikų ir visų bendruomenės narių ateities, prie Žaiginio kraštovaizdžio nesunaikinimo, o jo grąžinimo…Nes išlikus MOKYKLAI-DAUGIAFUNKCIUI CENTRUI mes būsime pilnaverčiai šio gražaus krašto kūrėjai.
NEBŪKITE ABEJINGI SAVO KRAŠTUI, MIELIEJI MOKYKLOS MOKINIAI IR JŲ TĖVELIAI!!! Iki rudens dar toli ir vaikučiai dar gali likti mokytis čia, Žaiginio mokykloje!!! Neišduokite savo krašto!!!

PROCESAS PRASIDEDA IR PINIGAI JAU REIKALINGI. Aukodami, įrašykite žodį „PARAMA“
Atidaryta sąskaita paramai:
Žaiginio bendruomenė ,,Bitupis”, 172783093, LT405013900014001374, Raseinių kredito unija

Jei norite paremti grynais pinigėliais kreipkitės į bendruomenės tarybos pirmininką Arūną Birvisnką.“


Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us