Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Kova dėl Ilgižių mokyklos tęsiasi: „Mes nepasiduosime, mums tik reikia jūsų pagalbos“

Ilgižių kaimo bendruomenė kreipiasi į visus geros valios žmonės. Ilgižiškiai vis dar renka lėšas, kurios reikalingos pradėtam bylinėjimuisi su Raseinių rajono savivaldybe. Išplatintame prašyme rašoma:

„MES NEPASIDUOSIM! Visi išgyvename tikrai labai sunkų metą. Sunku visiems – nuo vaikų iki senelių, nuo žemdirbių iki bankininkų…
Bet šiandien drįstam paprašyti Jūsų pagalbos. Pagalbos mūsų kaimų vaikams, kurie, turėdami savo gražią, išpuoselėtą mokyklą, turi kraustytis anksti ryte kažkur – pagal rajono tarybos beširdžių ir bevaikių dėdžių sprendimus – gal į Ariogalą ar dar kažkur… Ilgižių mokyklą, kuri šiemet skaičiuoja šimtąjį gimtadienį, planuojama pasiųsti į užmarštį – uždaryti visiškai: joje neleis mokytis net pradinukams ir ikimokyklinukams, nors ponas meras dar pernai žadėjo visaip kitaip…
MES NEPASIDUOSIM.
Ilgižių ir aplinkinių kaimų bendruomenės tokį Raseinių r. tarybos sprendimą uždaryti mokyklą duoda į teismą.
Ar galite padėti pasamdyti advokatą? Vardan Jūsų vaikystės, Ilgižių mokyklos mokiniai, prisiminimų… Gal galite padėti kovoti prieš kaimo – Jūsų vaikystės kaimo – naikinimą? Šiandien, kaip niekad, reikia Jūsų pagalbos.
MES NEPASIDUOSIM! Padėsit?“

Paremti bendruomenę galite:

VO ILGIŽIŲ KRAŠTO KAIMŲ BENDRUOMENĖ “SANTAKA” (LT765013900014001114 RASEINIŲ KREDITO UNIJA). Įrašykite žodį PARAMA.

Tą patį kelią, t.y. bylinėjimąsi, pasirinko ir Žaiginio bendruomenė. Pasak jų advokato Egidijaus Morkūno, byla jau atiduota Regionų apygardos administraciniam teismui Šiauliuose.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us