Raseinių naujienų portalas

Nuomonės

Albina Damašauskienė: Šiandien atsistatydinau iš Meno mokyklos direktorės pareigų

Gyvenimas yra nenuspėjamas, kartais žmogų įmeta į netikėtas ir neplanuotas aplinkybes. Man teko priimti nelengvą sprendimą – atsistatydinti iš Meno mokyklos vadovo pareigų, nepabaigus darbo sutartyje numatytos kadencijos trukmės.

Prieš penkerius metus priėmiau sprendimą dalyvauti mokyklos vadovo konkurse. Šis kelias atrodė įdomus, pilietiškai įpareigojantis, keliantis priimti švietimo sistemos aktualius kaitos procesus, neformaliojo vaikų švietimo  iššūkius, reikalaujantis reikšmingų pokyčių. Tikėjau savo, kaip vadovo-lyderio vaidmeniu, gal mažiau kaip administratoriaus, kuris yra lengvesnis, suprantamesnis, aiškiau apibrėžtas. Siekiau, kad mokyklos bendruomenė, nebijotų naujų švietimo sistemos ir apskritai visuomeninio gyvenimo permainų, drąsiai priimtų iššūkius, bendrai kurtų mokyklos gerovę, kartu priimtume aktualius sprendimus, stiprintume mokyklos savivaldą.  

Manau , kad iš dalies man, per šiuos penkerius metus, savo užsibrėžtus tikslus pavyko įgyvendinti. Žinoma tobulybei ribų nėra, o ir tobulieji  turbūt gyvena tik rojuje, tad mes žemės nuodėmingi gyventojai nei vienas nesame apsaugoti nuo klaidų, ypač tie, kurie dirbame. Visus tuos penkerius metus mokykloje nejautėme mokinių stygiaus, stipriai  pagerinta ugdymosi aplinka, įdiegti inovatyvūs ugdymo metodai, mokant vaikus teorinių dalykų, modernizuotos, atnaujintos ugdymo priemonės ir kitos darbo  priemonės, nuolat tikslingai keliama,su grįžtamuoju ryšiu pedagogų kolektyvui mokytojų kvalifikacija, siekiant užtikrinti ugdymo kokybę, kuriant vaikams gerovę, iš mūsų patirties sėmėsi kitos šalies mokyklos.

Meno mokykla visuomet buvo aktyvus Raseinių rajono kultūrinių renginių, dainų švenčių, įvairiausių respublikinių ir tarptautinių konkursų, festivalių dalyvis. Visuomet tikėjau komandiniu darbu, ir šiandien esu dėkinga mokytojams už jų profesionalumą, mokyklos tarybai, už pagalbą stiprinant savivaldos darbą, darbo tarybai, kad kartu sprendėme darbuotojų socialinius klausimus, tėvams už pasitikėjimą mokyklos teikiamų paslaugų kokybe, ir kad veda vaikučius į mūsų mokyklą, mokiniams už jų kūrybinius, meninius pasiekimus.

Dėkoju, kad visus tuos penkerius metus mokyklą kūrėme kartu, kaip viena komanda, patyrėme gražių akimirkų, pasiekėme aukštų ugdymo rezultatų. Dėkoju mokyklos bendruomenei, mokyklos kuratorei savivaldybės švietimo ir sporto skyriaus vyriausiajai specialistei Danutei už sistemingą ir profesionalią pagalbą mokyklai, socialiniams partneriams, tiems savivaldybės tarybos politikams, kurie nuolat rūpinosi mokyklos gerove, draugams, šeimai, kad tikėjote manimi, pasitikėjote ir palaikėte mane džiugiais ir kartais nelabai džiugiais, sudėtingais mokyklos gyvenimo atvejais.

Naujam mokyklos vadovui linkiu sėkmės ir kartu  noriu pasakyti, kad švietimo įstaigos vadovo darbas  labai sudėtingas, reikalaujantis milžiniškos atsakomybės, tolerancijos, kantrybės ir sveikatos.

Šiandien Švietimo sistemos keliami reikalavimai vadovui labai aukšti. Vadovo administratoriaus, vadovo menininko, ir vadovo lyderio sintezė labai sudėtinga ir sunki. Augantis „popierizmas“, informacijos srauto gausa, neribota vadovo atsakomybė, požiūris, ir nebūtinai pozityvus, į mokyklos vadovą, nesibaigianti švietimo sistemos reforma, ir dar daugelis kitų dedamųjų, kurios dažnu atveju nekoreliuoja tarpusavyje, gali išvarginti, paskatinti nusivylimą, demotyvaciją. Tačiau net ir pačiais sudėtingiausiais, sunkiausiais momentais, linkiu naujam mokyklos vadovui ir visam mokyklos kolektyvui išlikti optimistais, ieškoti net ir pačiuose sunkiausiuose momentuose pozityvumo, išsaugoti savo žmogiškąsias ir profesines vertybes, nepamiršti, kad mes esame visuomenės ateities mokytojai, ir visuomet žvelgti  į priekį, pasiimant su savimi gerąją patirtį ir kritiškai įvertinti sėkmes ir nesėkmes.

 Mano sprendimas atsistatydinti iš direktoriaus pareigų, šiandien man atvėrė kitas galimybes ir dėkoju tarybai, kad pritarėte šiam sprendimui.

Albina Damašauskienė,

Meno mokyklos direktorė

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us