Raseinių naujienų portalas

Politika

Raseinių savivaldybėje dėl gražių nuotraukų galima nepaisyti vis dar galiojančių karantino rekomendacijų

Nors apie karantino nutraukimą Vyriausybė dar tik kalba, Raseinių rajono vadovybė nutarė, kad tarybos posėdžiai jau gali vykti ne nuotoliniu būdu, o savivaldybės posėdžių salėje. Priminsime, kad socialdemokratų Raseinių rajone lyderis, Matas Skamarakas, tik prasidėjus karantinui sužlugdė vieną posėdį, iš vakaro išplatinęs pranešimą, kad socialdemokratų frakcija atsisako dalyvauti posėdyje, nes jų gretose yra asmenų patenkančių į rizikos grupę. Tačiau šią savaitę vykusiame tarybos posėdyje, regis visi jau jautėsi saugūs ir pajaunėję.

Kaukės nuotraukas gadina

Kokių taisyklių laikosi Raseinių rajono vadovybė – neaišku, nes susitikimuose su kitų rajonų atstovais nuotraukoms pozuoja be vis dar rekomenduojamų veidą dengiančių kaukių, o tarybos posėdžio metu vieni saugodami save ir kolegas sėdėjo su kaukėmis, kiti nutarė, kad tai jau perteklinė saugumo priemonė.

Interesantai, norintys patekti į savivaldybės administracijos pastatą – neįleidžiami, mat vis dar taikomi karantino reikalavimai.  Tad klausimas paprastas, Raseiniuose karantino rekomendacijų laikymaisi jau nutrauktas? Ar nutrauktas tik ten, kur patogu? Gražūs nuotraukose, bet dirba už uždarytų durų?

Birželio 4 dieną Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) patikslino sąlygas, kaip organizuoti darbą valstybės ir savivaldybių institucijose, įstaigose bei jų valdomose įmonėse.

Organizuojant susirinkimus bei pasitarimus patalpoje, rekomenduojama darbuotojams dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones).

Bendruomenės bylinėjasi, o turtas jau „parceliuojamas“

22-ame šios kadencijos tarybos posėdyje dalyvavo 21 iš 25 tarybos narių. Didžiąją dalį taryboje svarstomų sprendimo projektų sudarė klausimai, susiję su valstybinės žemės ir nekilnojamojo turto mokesčio dydžio nustatymu bei nekilnojamojo turto objektų, valdomų patikėjimo teise, perdavimu.

Nemažai aistrų sukėlė uždaromų mokyklų pastatų perdavimas savivaldybės administracijai. Šiuo metu tiek Ilgižių, tiek Žaiginio kaimų bendruomenės yra apskundusios tarybos sprendimą uždaryti jų mokyklas, teismui. Bylinėjimosi procesas, kaip teigia advokatai užtruks, tačiau Raseinių rajono savivaldybės vadovai, kaip sako bendruomenės jau „parceliuoja“ jų turtą. Praeitą savaitę Ilgižių kaimo bendruomenė buvo šokiruota naujiena, kad iš jų mokyklos išvežami šildymo katilai.

Tarybos nariui V. Bulotai paklausus, kodėl taip skubama, nors yra prasidėję teisminiai procesais, rajono meras A. Bautronis mokytojo tonu patvirtino, kad savivaldybė yra gavusi šaukimą į teismą, dėl Ilgižių mokyklos uždarymo, svarstymas numatytas tik rudenį, tarybos sprendimai dėl uždaromų mokyklų nėra panaikinti, tad jie atitinka teisės aktus.

Kitas tarybos narys D. Ulickas paklausė, ar rajono vadovybė jau žino, ką darys su šitais pastatais. Meras atrėžė: „Lauksim pasiūlymų iš bendruomenės ir iš jūsų“.

Opozicijoje esantys tarybos nariai pasisakydami prieš tokių sprendimų (dėl Ilgižių, Žaiginio mokyklų uždarymo) priėmimą siūlė vadovautis sveiku protu ir palaukti teismo sprendimo, įsiklausyti į bendruomenių norus ir lūkesčius, tačiau valdančioji dauguma balsavo „UŽ“.

Valdantiesiems teko pripažinti opozicijos tiesą

Pagaliau priimtas, dar pernai itin diskutuotas, valdančiųjų tarpe didelį nepasitenkinimą sukėlęs, sprendimo projektas dėl Viduklės miestelio teritorijos bendrojo plano. Šį kartą valdantiesiems teko nuryti karčią piliulę ir visgi pripažinti, kad opozicija buvo teisi, sakydama, kad sprendimą priimti būtina, arba argumentuotai jį atmesti, nes kitu atveju laukia ilgas bylinėjimosi procesas su Statybų ir teritorijų planavimo inspekcija.

Nuotraukos iš www.raseiniai.lt

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us