Raseinių naujienų portalas

Kultūra

Raseiniškės – tarp laureatų konkurse „Lietuvos paukščiai 2020“

Tradicinis kasmetinis respublikinis vaikų piešinių konkursas „Lietuvos paukščiai 2020“ buvo organizuotas jau šeštus metus. Jame siekiama, kad vaikai, tėvai ir pedagogai kuo daugiau sužinotų apie Lietuvoje gyvenančius paukščius ir pažvelgtų į juos menininkų akimis.

Raseinių rajono kultūros centro dailės studijos jaunieji menininkai aktyviai dalyvavo šiame konkurse. Buvo labai kruopščiai nutapyti ar grafiškai nupiešti nuostabūs Lietuvos paukščiai, kuriuos pamatė mažieji menininkai.

Šiais metais konkurso organizatoriai sulaukė 1325 vaikų pieštų atvirukų. Vaikų fantazijai ir išradingumui nėra ribų. Galima pamatyti įvairių siužetų: skrendančius, perinčius, tupinčius, lesančius ar pasitinkančius vakarą ar kitokius paukščius. Vaikų kurti atvirukai yra meniški, originalūs, parodantys skirtingų technikų galimybes. Visi darbai- nuostabūs.

 Kompetentingai komisijai teko ilgai paplušėti, kol atrinko geriausius kūrinius. Tarp laimingųjų yra ir dvi Raseinių rajono kultūros centro dailės studijos mažosios menininkės: Liepa Juškaitė (7 m.) ir  Agnieška Aukštakytė ( 9 m.). Jos pradinių klasių grupėje laimėjo II -ąsias vietas. Abi mergaitės apdovanotos šio konkurso  laureato diplomais. Kiekvienais metais šiame konkurse dailės studijos vaikai dalyvauja ir laimi prizines vietas už spalvingus ir įdomius piešinius.

Agnieškos Aukštakytės ( 9 m.) piešinys
Liepos Juškaitės (7 m.) piešinys

Visi vaikai kuria gražesnį, spalvingesnį, linksmesnį pasaulį, kuris džiugina ir džiugins ne tik juos, bet ir aplinkinius.

Teksto ir nuotraukų autorė:

Raseinių rajono kultūros centro dailės studijos vadovė Dalia Rapalytė

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us