Raseinių naujienų portalas

Naujienos

VIDEO: Raseiniuose demaskuotas ir uždarytas psichotropinių medžiagų fabrikas

Trys Raseinių rajono gyventojai, užsukę pelningą psichotropinių medžiagų gamybos verslą, po sėkmingos Šiaulių apskrities policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnų operacijos, atsidūrė už grotų, o jų kvaišalų gamybos fabrikas, kurio produktų poveikis žmonių fizinei ir psichinei sveikatai nenuspėjamas bei keliantis priklausomybę, uždarytas. Savo gaminamais produktais žalodami gyvenimą kitiems, jie sužlugdė ir savo gyvenimą.

Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Violeta Bartušienė, vadovaujanti šiam ikiteisminiam tyrimui, gegužės pabaigoje kreipėsi į teismą, prašydama trims mėnesiams suimti 31, 36 ir 38 metų raseiniškius. Pasak prokurorės, įtariamieji, būdami laisvėje, gali slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo, gali trukdyti procesui ar daryti naujus nusikaltimus. Teismas gegužės 30 dieną patenkino prokurorės prašymą ir įtariamuosius suėmė maksimaliam laikotarpiui. Anksčiau su teisėtvarka reikalų neturėjusiems vyrams už neteisėtą disponavimą labai dideliu kiekiu psichotropinių medžiagų gresia laisvės atėmimas nuo dešimties iki penkiolikos metų.

Gavę žvalgybinės informacijos, kad Raseiniuose gaminamos ir platinamos psichotropinės medžiagos, Šiaulių apskrities policijos Organizuoto nusikalstamumo valdybos pareigūnai ėmėsi ją tikrinti ir po kruopštaus bei daug profesionalumo pareikalavusio tyrimo gegužės 29 dieną surengė įtariamųjų sulaikymo operaciją.

Pirmas buvo sulaikytas 31 metų vyras, automobiliu važiavęs Raseiniuose, Sporto g., iš garažo, kuriame buvo sandėliuojamos, įtariama, psichotropinės medžiagos. Kruopščiai suvyniotas paketas, kuriame galėtų būti apie apie tūkstantį tablečių (kiekį patikslins specialistai po tyrimo) buvo rastas sulaikytojo kišenėje. Kvaišalų aptikta ir jo vairuojamame automobilyje, ir pačiame garaže. Iš viso buvo paimta paketuose bei maišuose sandėliuojamo apie 200 kg, įtariama, amfetamino ir kitų psichotropinių medžiagų bei trys statinaitės medžiagų, naudojamų narkotinių bei psichotropinių medžiagų pirmtakams gaminti.

Kratos buvo atliktos ir pas sulaikytojo bendrininkus. Raseinių rajone, Gruzdiškės kaime, pas 38 metų įtariamąjį kriminalistai rado didelį kiekį įvairaus pavidalo (skystų ir birių) medžiagų ir skiediklių, įtariama, naudojamų kvaišalams gaminti. Be to, ūkiniame pastate rastas dar ir neteisėtai laikomas šaunamasis ginklas – revolveris ALFA 620 su 5 šoviniais būgnelyje.

36 metų bendrininko gyvenamojoje vietoje Paalsio k., ūkiniame pastate, kriminalistai rado, manoma, pagrindinę psichotropinių medžiagų gaminimo laboratoriją. Joje buvo apstu svarstyklių, kolbų, menzūrėlių ir kitokių talpų, įvairaus pavidalo cheminių medžiagų, naudojamų kvaišalų gamybos procese.

Dirbdami toliau, pareigūnai 31 metų įtariamojo tėvo įmonės teritorijoje rado automobilį su slaptavietėmis psichotropinėms medžiagoms gabenti bei pačių kvaišalų. Ir dar jame buvo psichotropinių medžiagų gamybos proceso atliekų – skysčių, kurias gamintojams buvo būtina atsikratyti. To padaryti nebuvo spėta, kadangi kriminalistai jų patekimui į aplinką užkirto kelią.

Visiems trims įtariamiesiems pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo labai dideliu kiekiu psichotropinių medžiagų, o 38 metų įtariamajam – dar ir dėl neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu bei šaudmenimis.

Filmuotą medžiagą rasite čia:

                          Šiaulių apskr. VPK atstovė spaudai Gaila Smagriūnienė

Subscribe
Notify of
guest
1 Komentarai
Naujausi
Seniausi Most Voted
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus
Darius

Paldun

Contact Us