Raseinių naujienų portalas

Kita

Rajono meras stebisi (?!) atliekų surinkimo kokybe

Labai sveikintina, kai rimtais politikais tapę asmenys išlipa iš savų ar valdiškų volvų, bmw ar volkswagen automobilių ir pavyzdžiui, žmonai paliepus, išneša šiukšles. Ir tada bingo! Sėda prie išmaniojo įrenginio ir rašo pasipiktinimo pilną postą savo Facebook paskyroje. Pasirodo prie rūšiavimo konteinerių (tautoje vadinamų teletabiais) kalnas šiukšlių. „Šioje nuotraukoje užfiksuotas vaizdas kelia didelį apmaudą. Gaila, kad kai kurie gyventojai neapgalvoja savo veiksmų padarinių ir kenkia visiems tiems, kurie atsakingai rūšiuoja atliekas. Labai prašome visų gyventojų būti sąmoningais aplinkos apsaugos ir taršos klausimais,“- pasipiktinimą dėstė mūsų rajono meras Andrius Bautronis.

Gal ir nebūtų keista, jei tai rašytų paprastas pasipiktinęs gyventojas, kuris tik stengiasi rūšiuoti ir privalo mokėti mokesčius. Tačiau būtent rajono vadovų rankose – visi sprendimo būdai: mokesčių dydžio klausimai, šiukšlių išvežimo grafikai ir t.t. UAB „Raseinių komunalinės paslaugos” atsakingos už tvarką Raseinių rajone – savivaldybės įmonė.

Po mero įrašu pasipylė nemažai komentarų. Tiesa tokia, toks vaizdas – kiekvieno miestelio, kaimelio kasdienybė. Vieni kritikavo varpelio formos konteinerius, kurie nėra labai patogūs, kiti – žmonių sąmoningumą, treti klausė – o kur dėti sąžiningai išrūšiuotas atliekas, jei viešose erdvėse stovintys konteineriai – pilni. Neštis namo?

Piršto pagrūmojimu, ar verksmingais, viešais įrašais problemos neišsprendžiamos.  Šių metų vasario 20 d. www.raseiniunaujienos.lt rašė apie padidintus vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą, dydžius. Kurie įspūdingi. Palyginimui (pastovus rinkliavos dydis) vienam daugiabučio namo gyventojui – 21,76 (buvo apie 11 eurų), individualių namų gyventojams – 17. 46 eurų (buvo apie 14 eurų). Miesto garažų savininkai, nuo balandžio 1 d. įsigaliojus naujajai tvarkai mokės beveik 6 eurus.

Ant gyventojų pečių nuguls naujas „šiukšlių“ mokestis

Vėliau publikavome straipsnį, kad atliekų surinkimo sistema Raseinių rajone šlubuoja, nors atrodytų, jei didinamas mokestis, turėtų gerėti ir kokybė.

Ironiška skaityti tokius rajono mero A. Bautronio įrašus, kai atliekų surinkimo kainos Raseinių rajone šovė į viršų, o kokybė – nei iš vietos.

Didieji miestai, aplinkinės savivaldybės tokio pobūdžio problemas išsprendė paprastai, buvo įrengti modernūs požeminiai šiukšlių konteineriai.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us