Raseinių naujienų portalas

Sveikata

Pusė per parą nustatytų koronaviruso atvejų yra susiję su židiniais, iš kurių vienas Raseiniuose

Iš 20 per praėjusią parą patvirtintų koronaviruso atvejų yra susiję su židiniais, iš kurių du – nauji, ketvirtadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Vienas naujas ligos židinys yra siejamas su rugpjūčio 22 dieną Raseinių rajone vykusia šeimos švente.  Per praėjusią parą Kauno apskrityje susirgimas patvirtintas dviem šios šventės dalyviams. Epidemiologų vertinimu, su šiuo protrūkiu dabar siejamai trys ligos atvejai.

Antras naujas židinys registruotas Panevėžio apskrityje – patvirtintas antrasis užsikrėtimo atvejis, siejamas elektromechaninių sistemų inžinerija besiverčiančia įmone „AQ Wiring Systems“.

Be to, du praėjusią parą Vilniaus apskrityje nustatyti atvejai yra siejami su židiniu įmonėje „Intersurgical“. Asmenys buvo izoliacijoje dėl turėto sąlyčio, tad naujų kontaktų nenustatyta. Šiuo metu registruoti 45 su šiuo protrūkiu susiję atvejai.

Vienas naujas atvejis Vilniaus apskrityje yra siejamas su rugpjūčio 15–16 dienomis Prienų rajone vykusiu „PravalFestu“. COVID-19 patvirtinta šio renginio dalyviui. Iš viso su šiuo renginiu dabar siejama 19 atvejų.
 
Taip pat naujas atvejis registruotas Vilniuje veikiančioje metalinius dangtelius gaminančioje įmonėje  „Elmoris“. Tai septintasis infekcijos atvejis, susijęs su šiuo židiniu.
 
Vienas naujas atvejis, epidemiologų vertinimu, yra susijęs su šeimos švente Vilniuje. Patikslintais duomenimis, šiuo metu registruoti penki susiję atvejai, dalis šių asmenų dirba „Tuma“ siuvimo įmonėje Vilniuje.

Tuo metu Telšių apskrityje registruotas vienas koronaviruso atvejis, siejamas su protrūkiu choruose Vilniuje. Vertinama, kad susijusių atvejų šiuo metu yra 30. 
 
Taip pat vienas atvejis praėjusią parą registruotas Tauragės apskrityje. Jis siejamas su protrūkiu Kęstučio batalione. Šiuo metu turimais NVSC duomenimis, iš viso su šiuo židiniu siejami 27 COVID-19 atvejai.

Be to, nustatyta, kad šeši žmonės – trys Vilniaus ir po vieną Klaipėdos, Alytaus ir Šiaulių apskrityse – užsikrėtė po kontakto su žinomu sergančiuoju.

Per praėjusią parą registruoti ir du įvežtiniai atvejai. Abu jie patvirtinti Vilniaus apskrityje. Vienas jų grįžo iš Vengrijos, kitas – iš Kazachstano. Abu asmenys jaučia koronavirusinei infekcijai būdingus simptomus.

Šiuo metu epidemiologams dar nepavyko nustatyti, kaip užsikrėtė du asmenys Vilniaus ir Šiaulių apskrityse. Vienas iš šių asmenų tirtas dėl COVID-19 ligai būdingų simptomų, kitas – profilaktiškai.

Lietuvoje iš viso patvirtinti 2978 koronaviruso atvejai, tebeserga 978 asmenys, 1901 pasveiko.

Nuo COVID-19 iš viso mirė 86 žmonės, dėl kitų priežasčių mirė 13 užsikrėtusiųjų.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us