Raseinių naujienų portalas

Kultūra

Nuo šiandien visi raseiniškiai – šventę švęsti! Fejerverkų irgi bus!

Nuo šiandien raseiniškių laukia daug renginių.  Tradicinė Raseinių miesto šventė startuos labai įspūdingai. Visi esate kviečiami atvykti 18 val. į Raseinių bažnyčią ir pasidžiaugti mūsų krašto choro nuopelnais. Pagaliau Raseinių rajono Kultūros centro mišrų chorą „Šatrija“ pasieks nuo metų pradžios keliaujanti „Aukso paukštė“, kurią kolektyvas (vadovas G. Jegnoras) pelnė kaip geriausias 2019 metų choras.

Koncerte dalyvaus RRKC mišrus choras „Šatrija“, instrumentinis ansamblis „Vivo dolce“. Visas gausus „Šatrijos“ kolektyvas tikrai nusipelnė visų mūsų dėmesio, aplodismentų ir meilės. Neypatingai mėgstančius rimtąją chorinę muziką, galime nuraminti, repertuare yra numatytos ir kiekvieno lietuvio širdžiai artimos dainos. Tad atvykę pasidžiaugti mišraus choro „Šatrija“ sėkme išgirsite ne tik Maironio „Už Raseinių“, bet ir V. Kernagio „Baltas paukštis“, „Mūsų dienos kaip šventės“ ir t.t.

Na, o penktadienio vakarą (nuo 20 val. Žemaičio aikštėje) galėsite išvysti būrį „plieninių žirgų“, Raseinių baikerių klubas „Twins Forever MC“ visus pakvies oficialiai atidaryti Raseinių miesto šventę „Rudens bendrystės sodas-2020“.  Atidarymo metu koncertuos Justinas Lapatinskas su grupe.

Šeštadienį, rugsėjo 19 d., mieli miestelėnai, raseiniškiai ir svečiai, kelkitės, puoškitės ir dalyvaukite! Mūsų miestas bus triukšmingas, gyvas ir šventiškas. Nuo ankstyvo ryto vyks amatų ir skonio mugė, begalės koncertų, rungčių ir varžybų. Tad tik spėkite suktis ir visur dalyvauti.

Beje, reikia išskirti ir keletą ypatingų šio renginio akcentų. 15:30 val. vyks iškilminga Raseinių garbės piliečio vardo suteikimo Jonui Brigiui ceremonija. O šiek tiek anksčiau 11 val. bus minima graži, daug šokančių žmonių ugdžiusio ir ugdančio šokio kolektyvo „Nuotaika“ gimtadienio šventė. Tad visi, ką kolektyvo vadovė Aušra Jukilaitienė mokino šokių žingsnelių, turite puikią progą atvykti ir pasveikinti! RRKC šokio kolektyvui „Nuotaika“- jau 30!

Šeimas, kurios į šventę atvyks su vaikučiais, 13 val. linksmins vaikų grupė „Saulės vaikai“ ir solistai.

Raseiniškiai pavergę nuo amatų ir skonio mugės, politikų pažadų ir bendravimo, atsipūsti galės klausydamiesi skrabalų virtuozo Karolio Šileikos, jo pasirodymas numatytas 14 val. Na kas gali atsispirti šiam vietoje nenustygstančiam atlikėjui? Tad geros energijos užtaisas – garantuotas!

Kol vėl nepaskelbtas karantinas, neuždarytos sienos ir dar galime mėgautis rudeniška saule ne tarp keturių sienų, džiaukimės ir pasibūkime. Beje, o ar seniai buvote cirke? Taip? Tada 17 val. jūsų visų laukia maloni staigmena – cirkas! Ne ne, mes ne apie politinius debatus, mes apie tikrą cirką, kuris atvyksta iš Estijos. Tad šiuolaikinio cirko „Big Wolf Company“ komanda lauks visų jūsų dėmesio ir tikėtina, pamatysite nemažai įspūdingų triukų.

Na ir vakarinė programa tiems, kurie šventę nori švęsti iki galo. 18 val. gurmaniškas, subtilus „Baltų varnų“ pasirodymas, 19 val. nuo scenos raseiniškius sveikins Iglė Bernotaitytė ir Tadas Juodsnukis. O desertui ir meiliems vakaro šokiams Monikos Marijos pasirodymas.

Tiesa tai dar ne viskas. Nes kokios lietuviškos šventės be fejerverkų? Taip, bus ir jie!

Beje, kalbant apie fejerverkus, mieli raseiniškiai, miesto svečiai, norime priminti, kad nuo rugsėjo 14 d. Sveikatos apsaugos ministro įsakymu Raseinių rajono savivaldybė priskiriama didelės rizikos savivaldybei. Užsikrėtusių koronavirusu sparčiai daugėja.

Rugsėjo 16 d. – 26 atvejai, 17 d. – 36, pagal Registrų centro duomenis rugsėjo 18 d. jau 43 teigiami COVID -19 atvejai Raseinių rajone.

Tad jei visi mes nenorime fejerverkų sergamumo statistikoje – saugokime vieni kitus. Renginių metu dėvėkite veidą dengiančia kaukę (kalbant apie veidą, mintyje turime ir nosį), laikykitės saugaus atstumo ir būtų labai gerai jei nepamirštumėte užsiregistruoti, kad dalyvaujate šventėje.

https://raseiniukulturoscentras.lt/renginiai/

www.raseiniunaujienos.lt kolektyvas linki visiems gražaus oro ir puikios šventės!

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us