Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Radviliškis užsidarė, Raseiniai linksminosi

Kol Raseinių rajono valdžia linksminosi rudens šventėje, Radviliškio rajono vadovai savaitgalį priėmė radikalius sprendimus, kad koronaviruso atvejų augimas būtų stabdomas. Nuo šiandien šiame kaimyniniame rajone įsigalioja griežtos taisyklės.

Jau šeštadienį radviliškiečiai rajono savivaldybėje sušaukė ekstremalių situacijų komisijos posėdį, kuriame nuspręsta, kad nuo pirmadienio Radviliškyje pradeda veikti mobilusis punktas, kuriame bus atliekami tyrimai Radviliškio gyventojams, teikiant prioritetą asmens sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojams, ugdymo įstaigų darbuotojams, pareigūnams, prekybininkams, vaistininkams. Nuo šiandien Radviliškio rajone dviem savaitėms bendrojo ugdymo įstaigoms nurodyta ugdymo procesą 5–10 klasėms ir gimnazinėms klasėms organizuoti nuotoliniu būdu. Priešmokyklinio ugdymo, 1–4 klasių mokiniai į ugdymo įstaigas kol kas eina ir jiems ugdymo procesas kol kas vykdomas ugdymo įstaigose.

Komisija rekomenduoja seniūnijoms ieškoti galimybių pasirūpinti viešųjų erdvių dezinfekavimu visame Radviliškio rajone. Bus dezinfekuotos ugdymo įstaigų patalpos, ir, pagal poreikį, daugiabučių namų laiptinės.

Kaimynai problemas sprendžia, o mes?

Raseinių rajone, lyginant su Radviliškiu, sergamumas mažesnis vos keliais atvejais. Tačiau, kol Radviliškio rajono vadovai sprendė, kaip apsaugoti savo gyventojus nuo viruso plitimo, mūsų rajono valdžia nusprendė sankcijų imtis tik nuo pirmadienio. Savaitgalį šventėme, o dabar žiūrėsime kas bus?

Mūsų žiniomis Raseinių rajono savivaldybės administracijoje jau yra patvirtintas teigiamas COVID-19 atvejis. Sergantys asmenys nustatyti policijoje, Raseinių ligoninėje, Priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje, švietimo įstaigose.

Raseinių rajono savivaldybės administracijai penktadienį paskelbus, kad tvarka bus griežtinama tik nuo rugsėjo 21 d., savivaldybės facebook puslapyje po šia informacija pasipylė gyventojų komentarai, kodėl tik nuo pirmadienio? Kodėl leidžiami tokie susibūrimai, kai sergamumo rodikliai taip sparčiai didėja?

Šie klausimai išsiųsti ekstremalių situacijų komisijos pirmininkui (bus papildyta komentarais).

Subscribe
Notify of
guest
2 Komentarų
Naujausi
Seniausi Most Voted
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus
Raseiniai

Dekojame ponui merui uz virusines svenes,buciukas jam!

Emigrantas

Nieko neįprasto, taip privalėjo būti ir bus toliau, kaip jau yra su šiauliais. Mes – ginamės nuo priešų, o mūsų pgr priešas .. gi rusija. covidas – tai tik kijons nusišluostyti – tai matyti iš mūsų DIEVŲ sprendimų.

Contact Us