Raseinių naujienų portalas

Politika

Arnas Zmitra – Kandidatas Raseinių-Kėdainių vienmandatėje apygardoje

„Jaunas. Ką jis supranta? Nieko neišmano!“, – ne kartą girdėjau šiuos man skirtus žodžius, kai po studijų grįžęs į Raseinius ėmiau aktyviai veikti dėl savo gimtojo krašto. Teko nuryti karčias pastabas, kritiką ir, nepaisant „vyresnių ir visko išmanančių“, pasiekti užsibrėžtus tikslus – įrodyti, jog ir jaunas žmogus šį tą gali nuveikti.

Esu istorijos mokytojas ir turizmo specialistas Raseiniuose. Švietimas, kultūra ir turizmas – sritys, kurios Lietuvoje turi daug potencialo, tačiau dėmesio tam skiriama tikrai nepakankamai.

Dirbdamas mokytoju ne tik Lietuvoje, bet ir kitose pasaulio šalyse bei turėjęs galimybę šias patirtis lyginti, supratau, kad visiems vaikams turi būti vienodai prieinamas kokybiškas mokslas. Mokyklos privalo turėti sparčiausio interneto prieigas, modernias mokymo(si) erdves, tinkamas priemones mokyti(s) nuotoliniu būdu. Kita apleista sritis – švietimo lyderiai. Jų sparčiai mažėja. Būtina sukurti švietimo lyderių programą, kurioje galėtų dalyvauti mokyklų vadovai, jų pavaduotojai bei mokytojai. Tam būtinas fondas, kuris sudarytų galimybes rengti švietimo vadovų stažuotes ir kvalifikacijos tobulinimo kursus geriausiose užsienio valstybių mokslo bei švietimo įstaigose.

Nors vietinis turizmas Lietuvoje auga, tačiau jis vis dar podukros vaidmenyje. Esu įsitikinęs, kad būtina peržiūrėti Lietuvos Respublikos turizmo įstatymą, suteikti tikslinį valstybės finansavimą Lietuvos rajonų turizmo centrams, kurie šiuo metu gyvuoja tik dėl savivaldybių skiriamo finansavimo. Skatinant vietinį ir atvykstamąjį turizmą, rajonų vaidmuo itin svarbus. Būtina finansuoti kur kas daugiau turizmo infrastruktūros ir kultūros plėtros projektų. Sieksiu, kad  Lietuvos strateginiuose dokumentuose Raseinių kraštas būtų įvardijamas ne tik kaip Lietuvos, bet ir pasaulio piligrimystės centras.

Lietuvos kultūros paveldo politikoje vyrauja senamadiški reikalavimai. Dėl per didelių biurokratinių kliūčių ir suvaržymų paveldo objektai dažnai apleidžiami. Lietuva turi daugybę objektų, kurie yra itin vertingi. Būtina iš esmės peržiūrėti kultūros paveldo apsaugos reglamentą, kuris šiuo metu yra painus, o kelios institucijos atlieka tas pačias funkcijas.

Aplinkiniai vis dar stebisi mano sprendimu prisijungti prie „Laisvės partijos“ šiuose parlamento rinkimuose. Nuoširdžiai noriu padėti savo gimtajam kraštui klestėti, nes jaučiuosi skolingas čia gyvenantiems žmonėms, iš kurių sėmiausi neįkainojamos patirties. Tapimas Seimo nariu – tik vienas iš būdų, kaip galiu padėti Raseiniams ir visai šaliai. Jei manote, kad galiu atstovauti Jūsų interesams, savo balsą atiduokite už mane ir „Laisvės partiją“. Būkime vieningi, laisvi ir džiaukimės kiekviena akimirka!

Politinė reklama. Bus apmokėta iš Laisvės partijos rinkimų sąskaitos. Užsk. Nr. 09-25

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us