Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Raseiniuose užsipildžius vietoms mobiliajame punkte svarstoma apie antro steigimą

Raseinių rajono gyventojams pradėjus aktyviau tirtis dėl koronaviruso mobiliajame punkte, svarstoma apie antro steigimą, sako rajono meras.

„Šiandien dienai punktas pilnai užpildytas. Reiškia žmonės jau tikrai registruojasi“, – BNS sekmadienį sakė Raseinių rajono meras Andrius Bautronis.

„Rytoj spręsime dėl antrojo punkto reikalingumo. (…) Žiūrėsime, jeigu turime poros dienų pilną užpildymą, tada jau bandysime dėl antrojo punkto kalbėti“, – pridūrė meras.

Jis svarstė, kad iš pradžių vangiai vykusį testavimą paskatinti galėjo specialistų darbas įstaigose, raginant žmones tirtis.

Mero teigimu, anksčiau į tai skeptiškai žiūrėjo patys įstaigų vadovai, nerimaudami, kad nustačius COVID-19 atvejų, žlugs pamaininis darbas.

A. Bautronio teigimu, šiuo metu situacija rajone pamažu stabilizuojasi.

„Bent jau stabilizavosi, nes ir mobiliajame punkte tų skaičių nėra tokių drastiškų šuolių“, – pastebėjo jis.

Raseiniai vis dar ieško žmonių, kurie galėtų dirbti Blinstrubiškių socialinės globos namuose. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro sekmadienio duomenimis, nustačius dar keturis su šiuo protrūkiu susijusius atvejus, bendras jų skaičius išaugo iki 103.

Pasak mero, darbuotojų trūkumą įstaigoje, atsiradusį daliai darbuotojų susirgus, o daliai atsidūrus saviizoliacijoje, bandoma užpildyti iš kitų įstaigų, be to, į darbą pamažu grįžta ir izoliacijoje buvę įstaigos darbuotojai.

„Šiek tiek Visuomenės sveikatos centras atlaisvino kelius, kad reikia saviizoliaicjoje išbūti ne 14, o užtenka septynių dienų, darosi testą, jeigu neigiamas, grįžta į darbą“, – pasakojo meras.

Įstaiga sulaukė kelių čia dirbti galinčių gydytojų, tačiau labiausiai trūksta slaugytojų ir slaugytojų padėjėjų.

Koronaviruso grėsmė, pasak mero, neišbaidė ir balsuojančiųjų: nors raseiniškiai aktyviau nei įprasta balsavo iš anksto, į rinkimus eina ir sekmadienį.

Raseinių rajone penktadienį įvestas karantinas, nes per pastarąsias dvi savaites COVID-19 sergamumo rodiklis 100 tūkst. gyventojų savivaldybėje perkopė 1,1 tūkst. atvejų.

Rajone privaloma dėvėti kaukes tiek uždarose, tiek atvirose erdvėse, draudžiama būriuotis daugiau nei po du asmenis, išskyrus šeimas, dirbama ir mokomasi nuotoliniu būdu, kavinių darbas sutrumpintas iki vidurnakčio, ribojami pirkėjų ir klientų įstaigose srautai. Draudžiami visi renginiai bei susibūrimai tiek atvirose, tiek uždarose erdvėse, išskyrus rinkimus. 

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us