Raseinių naujienų portalas

Nuomonės

Kandidatų į LR Seimą ir rajono mero rinkiminė kova facebooke

Antrasis rinkimų turas įgauna pagreitį, rinkėjai jau dalyvauja išankstiniame balsavime, reikšdami savo valią. Jei pirmajame ture vienmandatėje Raseinių – Kėdainių apygardoje reikėjo rinktis net iš 10 kandidatų, tai antrasis turas – ženkliai paprastesnis – kandidatai tik du ir abu jie atstovauja Lietuvoje populiarias partijas ir yra pakankamai žinomos asmenybės: Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas (LVŽS), siekiantis antros kadencijos daktaras Arvydas Nekrošius ir medikas, VšĮ „Raseinių ligoninė“ direktorius, Tėvynės sąjungos -Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovas Vidmantas Merkliopas.

Regis rinkiminės kovo labiausiai išvargino ne rinkėjus, kaip būdavo anksčiau, o pačius kandidatus, kurie pastaruoju metu viešojoje erdvėje įsitraukė į atvirus kaltinimus, dėl nepagarbos vienas kito plakatams. Šiuo klausimu patylėti progą praleido, ir savo nuomonę socialiniuose tinkluose išreiškė rajono meras Andrius Bautronis.

Seimo narys Arvydas Nekrošius savo socialinio tinklo paskyroje „apkaltino“ Vidmanto Merkliopo komandą plėšiant jo rinkiminius plakatus: „Žmonės man rašo ir skambina, sako, kur tavo plakatai staiga dingo visi per naktį? Nepatikėjau, nuvažiavau savo akimis įsitikinti. Ir ką jūs manote? Kažkokie vandalai nuplėšė ir vietoje jų sukabino konservatorių kandidato. Įdomu, kas jie tokie?“ FB puslapyje pažymėdamas kandidatą Vidmantą Merkliopą Seimo narys teigė, kad tiki jog jo oponentas yra sąžiningas žmogus, tačiau nori, kad šis „paprotintų“ savo komandą. „Ar tikrai man reikia kreiptis į policiją? Nenoriu to daryti, bet jei ir toliau taip jūsų komandos nariai darys, nebus kitos išeities. Kadangi nespėsiu visur apvažiuoti, kas galite, parašykite, kur plakatų neliko,“- viešame FB įraše klausė A. Nekrošius (kalba netaisyta, red .past.).

Netrukus atsirado viešas facebook išplatintas konservatoriaus V. Merkliopo atsakymas: „Prieš nusprendžiant dalyvauti rinkimuose į LR Seimą, buvau ne kartą perspėtas apie „nešvarius žaidimus“, tačiau, kol pats su tuo nesusidūriau, tikėti nenorėjau. Dabar, kai laikas iki antrojo rinkimų turo beveik išseko, kai kurie kandidatai imasi ieškoti sąmokslo teorijų ir kito asmens juodinimo technikų. Man tai nepriimtina, nes mano paties vertybių skalėje pagarba kitam žmogui, net savo rinkiminiam priešininkui, yra aukščiau visko. Atsakant į Arvydo Nekrošiaus mestus kaltinimus dėl neva tai nuplėšiamų jo plakatų, noriu griežtai paneigti bet kokias spekuliacijas šiuo klausimu. Nei aš, nei mano rinkiminės komandos žmonės jo plakatų neplėšėme, nes tai ne tik neetiška, bet ir kvaila. Tokiais dalykais neužsiimame,“- rašė kandidatas (kalba netaisyta, red. past.).

Vyšnia ant torto tapo vakar vakare rajono mero A. Bautronio feisbuke paviešintas tekstas: „Labai taiklūs ir aiškūs V. Merkliopo pastebėjimai. Akivaizdu, kad kažkas nemiega, rezga provokacijas, tikrina. Ilgainiui viskas susidėlioja į savo vietas – net ir darbai prie kurių neprisidedama, o tik bandoma prisiskirti sau. Ir kam to reikia… Esu girdėjęs tokį posakį.,, Aš aš kol….. apšaš”. Manau, kad reikia rašyti politinė reklama,“– tokiomis įžvalgomis dalinosi rajono gyventojų išrinktas meras (kalba netaisyta, red. past.).

Protingiausia šią situaciją vertino patys rinkėjai, arba rinkiminėse komandose dirbantys asmenys, būtent jie ramino abu kandidatus ir „pratrūkusį“ merą – ne pagal plakatus ir rietenas žmones vertina kandidatus.

Rezultatų laukti liko labai nedaug. Spalio 25 d. vakare sužinosime, kuris iš šių dviejų kandidatų vertas vienmandatės Raseinių – Kėdainių apygardos Seimo nario vardo.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us