Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Vyriausybė spręs dėl savivaldybių skirstymo pagal COVID-19 sergamumą į zonas

Vyriausybė trečiadienį turėtų spręsti dėl savivaldybių skirstymo pagal COVID-19 sergamumą į zonas, taip pat svarstys siūlymą ilginti moksleivių rudens atostogas.

Sveikatos apsaugos ministras teiks Vyriausybei siūlymą skirstyti savivaldybes pagal koronaviruso paplitimą į žaliąją, geltonąją ir raudonąją zonas, BNS patvirtino Aurelijaus Verygos atstovė spaudai Lina Bušinskaitė.

Ministras šią savaitę minėjo, kad pagal tai būtų sprendžiama, kokias viruso plitimo valdymo rekomendacijas savivaldai teikti, o ši nauja tvarka galėtų įsigalioti kitą savaitę.

A. Veryga minėjo, kad suskirsčius savivaldybes į zonas, žaliajai nebūtų taikomi jokie ribojimai, geltonojoje esančioms savivaldybėms būtų teikiamos individualios rekomendacijos. Raudonojoje zonoje būtų rekomenduojama riboti renginius, organizuoti nuotolinį darbą ir ugdymą, peržiūrėti sveikatos priežiūros paslaugas, riboti žmonių srautus prekybos vietose, įvesti reikalavimą visur dėvėti kaukes, taip pat apsispręsti dėl lokalaus karantino skelbimo.

Vyriausybė taip pat ketina svarstyti siūlymus ilginti moksleivių atostogas. 

Kaip BNS sakė švietimo, mokslo ir sporto ministro atstovas Kęstutis Butvydas, kol kas nėra sutarta, kiek galėtų ilgėti atostogos.

Dėl abiejų siūlymų dar bus sprendžiama trečiadienį prieš Vyriausybės posėdį šaukiamame COVID-19 valdymo komitete.   

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us