Raseinių naujienų portalas

MaistasPramogos

Jurga Bulotienė: Apie pasogą ir pasirinkimo laisvę

Vakar vyras davė savo banko kortelę ir leido nusipirkti sau „ką nors gražaus“. Nusipirkau naują keptuvę ir gražų puodą! Ir dar su akcija!

„Kvaiša!“-pagalvojote jūs ir galbūt esate teisūs, bet čia nelygu iš kurio rakurso pažiūrėsi…

Mano vaikai dar ir dabar man primena apie Kalėdų dovaną, kurią radau po eglute, prieš gal kokius 7 metus:

„Atsimeni, mama, kai nuo Kalėdų Senelio po eglute gavai rundeliuką? Ką tu tokio tais metais prisidirbai, kad gavai kažkokį rundeliuką?!“

Nieko. Tiesiog buvo indų parduotuvėje akcija, todėl Senelis ir prasisuko 

rundeliuką dar turiu. Kaip ir porą studentavimo laikų puodų, kurie tinka tik agurkų rauginimui, nes laikai keičiasi ir viryklės darosi „mandresnės“. Tiesa, dar turiu vaikystės laikų šaukštą, su kuriuo matuodavau sriubos dugną, kai tėvai griežtai reikalaudavo „suvalgyti viską!” Tą, tokį, su ant rankenos išraižytais bumbuliukais… Pasoginį!

Bet kai šiais laikais akys raibsta nuo pasirinkimo, su visa derama pagarba senam rundeliukui, negaliu atsispirti gražiems indams. Užsukite ir jūs į p. c. Izora parduotuvę BOHEMIA, kurioje šiuo metu ypatingos nuolaidos ir sutaupykite pinigų savo ar vyro banko kortelėje.

Vėliau nusipirksite ką nors gražaus Kalėdoms 😊

Jei kartais turite kopūstą, iš kurio balandėliai neišeina, o sriubos nenorite, siūlau pietums išsikepti kopūstinių kotletų su rožine bulvių koše ir grietinėlės-kario padažu.

Kopūstas su rožine bulvių koše ir kario padažu

Kopūstas su rožine bulvių koše ir kario padažu



Kotletams reikės:

pusės nedidelio tarkuoto kopūsto (perteklinį skystį nusunkti);

1 smulkiai tarkuotos morkos;

svogūno;

petražolių;

pipirų/druskos;

1 kiaušinio;

2-3 šaukštų kukurūzų miltų ar smulkių kukurūzų kruopų-polenta (įdėti tiek, kad būtų galima rankomis formuoti kotletus.)

Padažui:

grietinėlės,

druskos;

a.š. kario prieskonių

šaukštas Vorčesterio padažo (nebūtinai).

„Rožinei” bulvių košei-šaukštas burokėlio sulčių:D

Formuoti kotletukus ir dėti į nesvylančią keptuvę su 2 šaukštais aliejaus. Kepti po 5 min ant silpnos kaitros iš abiejų pusių, o po to įpilti šiek tiek vandens ir uždengus patroškinti dar 5 min. Padažą pagaminti atskirai ir užpilti ant kotletų prieš patiekiant.

Spalvingi linkėjimai stiklainyje

Spalvingi linkėjimai stiklainyje

Ne ne, čia ne vienas iš tų stiklainių, kuriuos mama leisdavo atidaryti tik ypatingomis progomis, nes „kas užvakuota, tai yra šventa bent jau iki Kalėdų“.  

Čia kur kas paprasčiau ir nereikia niekieno atsiklausti. Tik reiktų turėti stiklainį su nusiimančiu ar užsukamu dangteliu, kokių aš radau p.c.Izora, #Bohemia parduotuvėje.

Ryte susidedi tai, kas patinka darban, po pietų tai, kas liko- vakarienei, užviršuoji traškiomis salotomis ir, laikui atėjus, lengvai viską papurtai, kad padažas pasiskirstytų ir atsidaręs dangtelį valgai iš viso, gražaus indo! Ar darbe ar kelionės metu, kai nesinori degalinės maisto, ar ant sofos, bežiūrint kokį lengvą, romantišką filmą (ką ir ketinu daryti).

Tiesa sakant, panorėjau tokių stiklainių būtent Kalėdoms. Sugalvojau, kaip juos panaudosiu dovanoms, bet čia negaliu išduoti kaip.

O kol kas, jame bus vakarienė:

Apačioje padažas-grūdėtos garstyčios, citrinos sultys, alyvuogių aliejus, druska, žolelės;

Toliau į viršų-ridikėliai, pomidorai, brokoliai, virtos bolivinės balandos (kynva), vištienos filė, paprika ir gražgarstės.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us