Raseinių naujienų portalas

KultūraPramogos

Naujame kaimų bendruomenės „Biliūnai” tinklapyje – informacija apie organizacijos veiklas

Internetinė erdvė yra puikus įrankis pasidalinti organizacijos nuveikta veikla, istorija bei pasiekimais. Kaimų bendruomenė „Biliūnai” pasinaudojo skaitmeninėmis galimybėmis ir į naujai sukurtą tinklapį perkėlė informaciją apie organizacijos vykdomas veiklas.

Kaimų bendruomenė „Biliūnai” yra artima ir vieningai dirbanti organizacija, kuri šiais metais dalyvavo projekto „Prisijungusi Lietuva“ inicijuotame Bendruomenių įtinklinimo projektų konkurse. Ji tapo viena iš 120-ies bendruomenių laimėtoja ir sėkmingai įgyvendino savo idėją – sukūrė bendruomenės tinklapį bei į elektroninę erdvę perkėlė visą informaciją apie bendruomenės vykdomą veiklą.

2007 metais susikūrusi kaimų bendruomenė „Biliūnai“ yra viena mažiausių organizacijų Raseinių rajone, tačiau jie aktyviai įsitraukia į kultūrinius projektus, puoselėja tradicijas, taip kuria savo identitetą. Bendruomenės nariai sugyvena kaip viena didelė šeima – vieni kitiems padeda ir džiaugiasi kitų pasiekimais. Deja, organizacija neturėjo erdvės pasidalinti savo renginiais ir edukaciniais projektais, nes tarpusavyje bendravo tik uždaroje „Facebook“ grupėje. Tačiau dalyvaudama projekte „Prisijungusi Lietuva“ nusprendė sukurti internetinį tinklapį ir kviesti visus gyventojus naudotis jo galimybėmis bei privalumus.

Naujas tinklapis www.biliunai.lt sukurtas ir aktyviai naudojamas visos bendruomenės. Šiuo metu ten paskelbta informacija apie organizacijos vykdomą veiklą, renginius, aktualijas ir edukacinius užsiėmimus. Taip pat tinklapyje galima sužinoti istoriją apie „Kaštonų respubliką“, kuri įkvėpė bendruomenės narius sukurti edukacinę programą skirtą jaunavedžiams ir turistams. Tinklapyje dažnai pildoma „Naujienų“ skiltis, kurioje gyventojai gali sužinoti reikalingiausią informaciją apie bendruomenės ir Raseinių rajono aktualijas. Tai gyventojus skatina nuolat sekti tinklapio naujienas – atsiranda bendruomeniškumo jausmas ir organizacijai pavyksta efektyviau įtraukti vyresnius bendruomenės narius naudotis skaitmeninėmis technologijomis.

Anot kaimų bendruomenės „Biliūnai“ pirmininkės Vilmos Račkauskienės, projektas pasirodė labai naudingas: „Įgyvendintas projektas padėjo gyventojams išmokti efektyviai, saugiai ir atsakingai naudotis informacinėmis technologijomis bei internetu ir jo teikiamomis galimybėmis“. Ji teigė, kad COVID-19 pandemijos situacija sukėlė daug problemų bendruomenei, tačiau organizacijos nariai padėjo vieni kitiems skaitmeninėje erdvėje. „Gyventojai pradėjo daugiau bendrauti internete, dalintis aktualia informacija, tarpusavyje diskutuoti“, – komentavo V. Račkauskienė.

Apsilankykite bendruomenės tinklalapyje www.biliunai.lt ir iš arčiau pamatykite įtinklintos bendruomenės gyvenimą.

Projektas „Prisijungusi Lietuva: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė” vykdo Bendruomenių įtinklinimo projektų konkursą, skirtą bendruomenėms, siekiančioms plačiau pritaikyti interneto galimybes savo kasdieninėje veikloje. Pagrindinis konkurso tikslas – skatinti gyvenamosios vietovės bendruomenės dalį veiklų perkelti į elektroninę erdvę, pasitelkiant informacines ir ryšių technologijas, kurti naujas ar tobulinti jau esamas paslaugas bendruomenės nariams ir taip paskatinti gyventojus naudotis internetu. Daugiau apie projektą – svetainėje www.prisijungusi.lt.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us