Raseinių naujienų portalas

Nuomonės

Vyriausioji epidemiologė: situacija dėl viruso plitimo stabilizuojasi

Lietuvos vyriausioji epidemiologė Loreta Ašoklienė sako, kad situacija dėl koronaviruso plitimo stabilizuojasi, tačiau mirčių ir sunkių susirgimų skaičius kol kas dar auga.

„Turime kol kas panašu stabilizavusią situaciją arba bent jau artėjame prie to“, – LRT radijui pirmadienio rytą sakė L. Ašoklienė.

Pasak jos, šventinio laikotarpio duomenis vertinti kol kas sudėtinga, nes mažesnis atvejų skaičius susijęs su mažesnėmis tyrimo apimtimis, tačiau tam tikras išvadas leidžia daryti tai, kad išlieka stabili teigiamų atveju dalis nuo visų tyrimų.

L. Ašoklienės teigimu, tvirtesnes išvadas būtų galima daryti kitą savaitę. 

„Mažesnis atvejų skaičius mažesnis greičiausiai gali būti susijęs su mažiau atliekamų tyrimų, bet matome nesikeičiančią teigiamų atvejų dalį nuo visų atliktų tyrimų, kas lyg ir rodytų, kad situacija yra daugiau mažiau stabilesnė“, – teigė ji.

„Labai tikėtina, kad ateinanti savaitė parodys realią situaciją ir nebematysime kylančių skaičių, o bent jau turėsime stabilesnę situaciją“, – teigė ji.

Epidemiologės teigimu, mirčių ir sunkių ligos atvejų skaičius vis dar auga, situacija ligoninėse išlieka sudėtinga. Didžiausias sergamumas koronavirusu fiksuojamas Alytuje.

Antrasis karantinas Lietuvoje galioja nuo lapkričio pradžios. Buvusios Sauliaus Skvernelio vyriausybės sprendimu buvo uždarytos kavinės, barai ir restoranai, sporto klubai, kino teatrai, uždrausti žiūrovai sporto renginiuose, apribotos pamokos mokyklose. Ingridos Šimonytės vyriausybė karantiną gruodžio viduryje dar sugriežtino, nurodė užsidaryti ne maisto prekių parduotuvėms ir daugumai paslaugų teikėjų, uždraudė be svarbių priežasčių išvykti iš savivaldybės ir bendrauti daugiau nei vienam namų ūkiui, pratęstas moksleivių nuotolinis ugdymas.

Šiuo metu Lietuvoje per parą vidutiniškai nustatoma apie 2,2 tūkst. naujų koronaviruso atvejų, skaičiuojant septynių dienų vidurkį. Prieš Kalėdas šis rodiklis buvo pasiekęs 3 tūkst.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us