Raseinių naujienų portalas

NuomonėsPramogos

Artėja šalčiai. Pasirūpinkite savo keturkojais draugais

Dauguma Lietuvoje esančių šunų prieglaudų jau platina informaciją tiems, kurie savo šunis laiko voljeruose ar pririštus prie grandinių.

Asociacija „Keturkojo viltis“ rašo: „Būtina, kad būdoje būtų šiaudų! Netinka nei rūbai, nei sena patalynė, nes jie traukia drėgmę ir gyvūnui bus dar blogiau. Dažnai keiskite vandenį, nes jis užšąla. Bent kartą per dieną duokite šilto ir riebesnio maisto. Jei tik yra galimybė, įkurdinkite gyvūnus uždarose patalpose. Nelikite abejingi, pasirūpinkite savais gyvūnais ir paprotinkite tuos, kurie patys nesupranta.“

Keletas praktiškų patarimų

Šaltas žiemos oras sukelia daug rūpesčių šunų savininkams, todėl reikėtų žinoti keletą dalykų, kurie padės jūsų keturkojui draugui gerai jaustis lauke net ir spustelėjus žvarbiam šaltukui. Visų pirma, šunys šaltį toleruoja ne vienodai, tai priklauso nuo kelių faktorių: kailio storio, kūno riebalų atsargų, aktyvumo lygio ir augintinio sveikatos būklės. Ilgaplaukiai ir storo kailio šunys geriau toleruoja šalčio poveikį, tačiau smarkus šaltis ir jiems kelia pavojų. Trumpaplaukiai šunys šalčiui ypač jautrūs, jie pirmiausia pajunta vėstančią oro temperatūrą, nes jų kailis mažiau apsaugo nuo šalčio. Šaltis yra pavojingesnis ir trumpų kojų šunims, nes kyla grėsmė, kad jų kūnas liesis su šaltu žemės paviršiumi ar sniegu. Dėl išvardytų priežasčių šunų auginimo ekspertai rekomenduoja žiemos periodu sutrumpinti pasivaikščiojimo su augintiniu trukmę, kad šis būtų apsaugotas nuo žalingo šalčio poveikio.

Kailio ir letenų priežiūra šaltuoju periodu

Žiemos metu ypatingai prižiūrėkite savo šuns kailį. Gerai iššukuotas kailis tinkamai apsaugo šunį nuo šalčio. Ilgaplaukiams šunims derėtų palikti plaukų perteklių aplink letenų pirštus ir pėdutes, nes taip lengviau pašalinsite sniegą nuo letenų, bus mažesnė tikimybė, kad šuo gali jas pašalti.

Akmens druska, naudojama tirpdyti ledui ant šaligatvių, gali dirginti šuns pėdutes, jų oda gali suragėti. Būtina visada grįžus iš lauko nuplauti ir nusausinti šuns letenas, jei jos suskeldėjusios, reikėtų patepti riebiu kremu, specialiu vazelinu arba žuvų taukais. Druska graužia ne tik šunų pėdutes, bet ir nagus, o labiausiai tarpupirščius. Jų pažeidimai gali sukelti uždegimus.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us