Raseinių naujienų portalas

KultūraPramogos

A. Jermolajevas: šiemet konkursas „Kalėdiniai Raseiniai 2020“ buvo kitoks

Jau 8-ą kartą „Kalėdiniai Raseiniai 2020“ skelbia nugalėtojus: žmones, įmones, įstaigas, kurie ne tik kuria šventinį  grožį ir nuotaiką, bet nepatingi nufotografuoti ir dalyvauti Airino Jermolajevo organizuojame gražiausių nuotraukų konkurse. Eilę metų rengiamas konkursas šauni proga ne tik kažką sukurti, bet ir prieš kitus pasirodyti, nustebinti ar idėjų įkvėpti. Šventiniu laikotarpiu sulaukta net 158 nuotraukų. Ir visos jos įvairios! Fotografijose užfiksuoti vaikai, augintiniai, savo rankomis kurti grožiai, kurie skirti ne tik namams, bet ir kiemui papuošti. Raseiniškiai kūrybingi ir moka stebinti, sako pašnekovas, konkurso organizatorius Airinas.

– Ar tave patį vis dar sugeba raseiniškiai nustebinti?

– Šiemet tokie neeiliniai metai. Mūsų krašte buvo organizuojama daug Kalėdinių fotografijų konkursų. Aš net bijojau, kad tiek metų rengiamas mano konkursas nesulauks mūsų gyventojų dėmesio ir nublės. Galvojau, na jeigu jau šiemet konkursas nepasiseks, tai matys bus ženklas, kad gana, ties aštuntu ir baigsiu, darysiu pertraukėlę. Tačiau, kaip ir visuomet gruodžio pabaigoje paskelbtas konkursas įgavo pagreitį ir viskas pavyko. Buvo atsiųsti net 158 darbai. Vienas žmogus galėjo atsiųsti 4 darbus.

– Žiūrėdamas į atsiųstas nuotraukas į ką labiausiai kreipi dėmesį?

– Faktas, kad šiemet daugiausiai vyravo nuotraukos atsiųstos  iš savų namų. Sakyčiau keitėsi net pats nuotraukų formatas, sumažėjo bendruomenių, gatvių, miesto nuotraukų. Matyt karantinas įtakojo ir šį konkursą.

– Ar Kalėdinėje raseiniškių puošyboje jauti tuo metu vyraujančią madą? Ar pats seki Kalėdines madas, aktualijas?

– Vieni tikrai domisi mada. Tai labai matyti iš atsiųstų nuotraukų, viskas suderinta, gražu, stilinga. Aš pats madų neseku, tik mes šeimoje žaidžiame spalvomis: vienais metais raudona spalva vyrauja, kitais balta. Šiemet į konkursą buvo atsiųsta labai daug nuotraukų su rankų darbo papuošimais, karpiniais, adventiniais vainikais, Kalėdinėmis puokštėmis. Matyt žmonės daugiau laiko leido namuose ir patys kūrė šventinę nuotaiką savo darbais.

– Ar karantine įkalintų raseiniškių Kalėdiniai papuošimai buvo kitokie, nei iki šiol? Ar galėtum pasakyti, kad pandemija paveikė net ir mūsų Kalėdinę puošybą?

– Kalėdos buvo kitokios, manyčiau Kalėdinės dvasios trūko visiems. Visi buvome įkalinti įvairiuose draudimuose. Tačiau priversti būti namuose, žmonės nepagailėjo nei pinigų, nei jėgų puošiant savo sodybas. Ir ne tik mieste, bet ir priemiesčiuose, kaimuose, vienkiemiuose. Buvo ypatingai daug išpuoštų namų, balkonų, terasų, kiemų. Šventiniu laikotarpiu man patikdavo sutemus važinėti ir žvalgytis, pasidžiaugti mūsų žmonių kūrybiškumu ir gebėjimu sukurti šventę akims ne tik sau, bet ir aplinkiniams. Taip, kad karantininės Kalėdos paskatino žmones pažvelgti į aplinką šiek tiek kitaip.

– Kas yra sunkiausia?

– Aš labai džiaugiuosi kiekviena atsiųsta nuotrauka. Jos gi visos skirtingos. Vieni fotografijas daro labai profesionalias, kiti gi fotografuoja su telefonais. Tačiau kiekviena atsiųsta nuotrauka spinduliuoja švente, žmonės stengiasi, „gaudo kadrą“. Ir tai aš labai gerbiu. Sunkiausias darbas būna, kai jas reikia įvertinti. Tačiau konkursas yra gražiausios fotografijos, o tai ir nubrėžia tam tikras ribas. 

– O ką pasakytum tiems, kurie žiūri tau atsiųstas nuotraukas, tačiau patys nedrįsta dalyvauti konkurse?

– Išdrįsti! Aš pats dažnai paskatinu savo pažįstamus dalyvauti konkurse. Gi įsidedi į savo socialinį tinklapį suskurtus grožius, juos pamatys tik tavo draugai ir viskas, ratas užsidaro. O mano tikslas, kad mūsų krašto žmonių šventiniu laikotarpiu kuriamas grožis būtų matomas daugeliui. Kai kurie pažįstami dar argumentuoja, kad užimamos pareigos neleidžia dalyvauti tokiose konkursuose, bet čia gi ne grožio ar nuomonės konkursas! Gi Kalėdos visų mylima ir laukiama šventė. Tad bandykite visi: ir dideli, ir maži.

-Tai kitais metais konkursas bus?

– Manau, kad tikrai taip!

Ir pabaigai…

Skelbiame nugalėtojus:

1 vieta Viktorija Ivanauskaitė

2 vieta Vilius Laurynas

3 vieta Dalia Rapalytė

4 vieta Jovita Kunickienė

5 vieta Aušra Vitauskienė ( dalyvė surinko net 135 patiktukus)

Konkurso dalyvius vertina raseiniškiai socialiniame tinkle „Facebook“ ir konkurso vertinimo komisija. Daugiausiai patiktukų šiemet sulaukė Gretos Budreckienės daryta nuotrauka, ji surinko net 242 „patinka“ paspaudimus.

Kitus penkis nugalėtojus išrinko vertinimo komisija, kurią sudarė: Raseinių dekanato Šeimos centro vadovė Irena Dambrauskaitė, VšĮ „Raseinių naujienos“ redaktorė Aušra Etnerienė, fotografė Gabija Laukytė, ir Airinas Jermolajevas.

Konkurso organizatorius Airinas Jermolajevas nuoširdžiai dėkoja rėmėjams:

LR Seimo nariui Arvydui Nekrošiui

Raseinių parapijos Šeimos centrui ir  poniai Irenai Dambrauskaitei   

Lauros Balserienės šokių studijai „Svajonė“

Liutauro Balserio įmonei „Telefonų remontas Raseiniuose“

P. Reginos Ašmontienės knygynui

Šeimos grožio salonui ir jo savininkei Loretai Petraitienei

Už informacijos sklaidą:

www.raseiniunaujienos.lt

savaitraščiui „Alio Raseiniai“

www.raseiniaitv.lt

FB: renginiai Raseiniuose

Visus darbus galite rasti čia : https://www.facebook.com/media/set/?vanity=Raseiniai.lt&set=a.3694848407248770

Subscribe
Notify of
guest
1 Komentarai
Naujausi
Seniausi Most Voted
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus
Judita

Džiaugiuosi iniciatyva. Gerbiu ir vertinu.
Šaunuolis organizatorius. Šaunuoliai raseiniškiai ,kad gausiai dalyvauja. Laimėtojai verti pergalės.
Visiems sėkmės

Contact Us