Raseinių naujienų portalas

Kita

Policija sulaikė asmenis, kurie įtariami savo auką dvi paras laikę dėžėje

Utenos apskrities policija skelbia išaiškinusi ir sulaikiusi asmenis, kurie, įtariama, savo auką dvi paras laikė dėžėje.

„Tokie įvykiai grąžina į 1990 metus, tačiau dabar, panaudojant inovatyvias technines priemones ir glaudžiai bendradarbiaujant, žiaurų nusikaltimą galimai padarę asmenys buvo sulaikyti“, – pranešime teigia Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Vaidotas Žilys.

Kaip pirmadienį pranešė Utenos apskrities policija, pernai gruodžio 14 dieną Anykščių rajone apie 21 val. šalia kelio Troškūnai–Latavėnai–Didžiuliškiai rastas gulintis 1983 metais gimęs vyras lipnia juosta apvyniota galva ir ant rankų matomomis rišimo žymėmis.

Vyras dėl kūno atšalimo ir sumušimų paguldytas į ligoninę. Nukentėjusysis policijai buvo žinomas dėl anksčiau padarytų nusikalstamų veikų.

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai kartu su Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorais ėmėsi tyrimo veiksmų. Nustatyta, kad nukentėjęs vyras, panaudojant smurtą, iš Anykščių rajono buvo išvežtas į Druskininkų savivaldybę ir daugiau kaip dvi paras prievarta laikytas dėžėje.

Paskui jis grąžintas į Anykščių rajoną ir paliktas šalia kelio.

Sausio 11 dieną, bendradarbiaujant su Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnais, nustatytas ir sulaikytas asmuo, galbūt dalyvavęs darant šį nusikaltimą. Įtariamo vyro gyvenamojoje aplinkoje atliekant kratas rasti daiktai ir priemonės, kurios galėjo būti naudojamos smurtaujant ir suvaržant nukentėjusio vyro laisvę.

Tęsiant tyrimo veiksmus sausio 11–14 dienomis sulaikyti dar penki asmenys, įtariami bendrai dalyvavę darant šį nusikaltimą.

Pagal surinktus duomenis, nusikalstamą veiką galėjo organizuoti vienas iš sulaikytųjų. Šiuo metu atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo ir neteisėto laisvės atėmimo.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us