Raseinių naujienų portalas

Naujienos

I. Šimonytė: atsiprašau už lūkesčius, kurių nevalia buvo sukelti

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė trečiadienio vakarą atsiprašė, kad Vyriausybė buvo sukėlusi lūkesčių sušvelninti karantiną, o toks sprendimas nebuvo priimtas.

Premjerės teigimu, Vyriausybė „dėl principinės karantino laisvinimo schemos“ turėtų apsispręsti kitą pirmadienį.

Įrašą feisbuke I. Šimonytė paskelbė komentuodama Vyriausybės posėdį, kuriame nuspręsta kol kas nesvarstyti karantino reikalavimų švelninimo.

Šis sprendimas sulaukė prieštaringų vertinimų, nes pirmadienį po Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos posėdžio sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys buvo skelbęs, kad trečiadienį bus teikiamas siūlymas leisti dirbti ne būtinųjų prekių parduotuvėms, turinčioms atskirą įėjimą, taip pat kirpykloms ir grožio salonams.

Šis klausimas į darbotvarkę neįtrauktas po to, kai Vyriausybės suburti ekspertai išsakė tam prieštaravimą. I. Šimonytės teigimu, ekspertų pastabos turi būti aptartos ir įvertintos.

„Apgailestauju, kad viešos diskusijos, kurių šios Vyriausybės veikloje netrūksta, kažkieno buvo priimtos už padarytus sprendimus, kurių Vyriausybė dar nebuvo padariusi. Nė kiek neabejoju, kad pirmadienį pavyks sutarti dėl principinės karantino laisvinimo schemos, o atviri klausimai – dėl konkrečių nemaisto prekybos ir paslaugų atvėrimo etapiškumo ir sąlygų – bus išspręsti. Labai svarbu, kuo greičiau sugrąžinti vaikus į mokyklas, suprantamas noras imtis įprasto verslo, tačiau dar svarbiau nepatekti į yo-yo spąstus“, – rašė I. Šimonytė.

„Ar bus kitą savaitę ir paties karantino nutarimo pakeitimų? Greičiausiai, jeigu sutarta karantino laisvinimo schema tai leis, o mūsų judėjimas žemyn nuo atvejų kalno bus tik dar labiau įsitvirtinęs. Niekam nereikės nieko „reikalauti“, „tėkšti“, „rėžti“ ar „atsikirsti“, nes esu tikra, kad tiesiog sutarsime dėl racionalaus sprendimo. O šįvakar atsiprašau už lūkesčius, kurie nevalia buvo sukelti. Manau, kad už tai atsiprašinėti yra vis tiek maloniau, nei dėl sprendimų, kuriuos reikia atšaukti“, – teigė premjerė.

Vyriausybės vadovės vertinimu, nors epidemiologinė situacija Lietuvoje gerėja, situacija išlieka trapi.

Statistikos departamento duomenimis, trečiadienį Lietuvoje dviejų savaičių sergamumas COVID-19 100 tūkst. gyventojų siekė 414,9.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us