Raseinių naujienų portalas

Kita

Mokinių konsultacijoms – papildomi pinigai iš Vyriausybės rezervo

Dėl COVID-19 pandemijos patirtiems mokymosi praradimams kompensuoti bus skirta papildomai 650 tūkst. eurų. Šias lėšas Vyriausybė skirs Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai iš Vyriausybės rezervo.

Šie pinigai bus panaudoti mokinių, kurie patiria mokymosi sunkumų, konsultacijoms. Iš viso joms šiemet numatyta daugiau kaip 1,3 mln. eurų. Lėšos skiriamos atlyginti pedagogams už papildomas darbo valandas.

Papildomoms konsultacijoms mokiniams ministerija buvo suplanavusi 698 tūkst. eurų, tačiau, atsižvelgus į konsultacijų poreikį, ši suma padidinta. Be to, konsultacijos būtinos ne tik bendrojo ugdymo mokyklų mokiniams, bet ir besimokantiems profesinio mokymo įstaigose pagal pirminio profesinio mokymo programas, įgyvendinamas kartu su pagrindinio ar vidurinio ugdymo programomis.

„Konsultacijos gali būti teikiamos visų klasių mokiniams, tačiau prioritetas tenka abiturientams, kad jiems būtų užtikrintos kuo geresnės sąlygos pasiruošti brandos egzaminams“, – sako švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Lėšas ministerija paskirstys visoms šalies savivaldybėms proporcingai pagal mokinių skaičių. Pinigai savivaldybių administracijas turėtų pasiekti artimiausiu metu. Galutinius sprendimus priims pačios savivaldybių administracijos, nes jos geriausiai žino, kurios mokyklos jaučia didžiausią papildomų pamokų poreikį. Svarbiausia, kad konsultacijos būtų prieinamos tiems vaikams, kurie turėjo nepakankamas galimybes kokybiškai mokytis nuotoliniu būdu, turi daugiau mokymosi spragų.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija yra parengusi Mokymosi praradimų dėl COVID-19 pandemijos kompensavimo planą. Plane numatyta teikti konsultacijas mokiniams, rengti vaikų vasaros stovyklas, kurių programos būtų orientuotos į mokymąsi per įvairias neformaliojo švietimo veiklas, parengti teminius vaizdo įrašus ir teikti atviras mokytojų, dėstytojų konsultacijas nuotoliniu būdu, organizuoti papildomas konsultacijas lietuvių ir matematikos mokytojams, baigiamųjų klasių mokiniams ir kt.

Informacija apie pagalbos priemones skelbiama svetainėje pagalbamokytis.lt.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us