Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Kieno kabinetą puošia rožės iš protesto akcijai skirtų gedulingų vainikų?

Šiandien Raseiniuose prie savivaldybės pastato įvyko tyli grožio specialistų akcija „Nukirpkime tylą“. Raseiniškiai prisijungė prie visoje šalyje vykusios iniciatyvos. Grožio srityje dirbantys specialistai prie savivaldybės rūmų padėjo vainikus su užrašu „Laidojame grožio verslą“ ir uždegė žvakes. Susirinkę smulkaus verslo atstovai, nieko nekaltindami, nekeldami perdėto triukšmo, norėjo atkreipti visuomenės, Vyriausybės dėmesį į sunkią jų verslų padėtį.

Tačiau po valandos laiko tiek vainikai, tiek žvakės dingo. Visiems kilo klausimas KODĖL? Kaip informavo viena iš šios akcijos lyderių, ji skambino prie savivaldybės durų nurodytais telefono numeriais, tačiau nei su vienu specialistu, nors buvo darbo laikas, susisiekti nepavyko.

„Tada paskambinau merui, kuris pirmiausiai susirūpino, prie ko čia savivaldybė, ir visą situaciją įvardino kaip nesusipratimą. Tada „pakišo“ kažkokią specialistę, kuri toliau su manimi kalbėjo. Mes sutarėme, kad vėl atnešime vainiką ir uždegsime žvakes, taip pagerbdami COVID-19 aukas. Prisižadėjau, kad po savaitgalio pati viską nurinksiu,“- pasakojo pašnekovė.

Grožio specialistų atstovė stebėjosi mero pozicija. „Tai ne mes, o jis valdžioje. Jam Vyriausybė arčiau, nei paprastam žmogui. Mano nuomone, taip jis išreiškė savo požiūrį į smulkiuosius verslininkus. O linksmiausia, kad jo specialistė mums pasiūlė važiuoti į Vilnių, prie Vyriausybės. Tada aš jau kukliai priminiau, kad Lietuvoje vis dar galioja draudimas važiuoti į kitą savivaldybę.“

Raseinių grožio specialistai pasipiktinę tokiu rajono savivaldybės vadovų požiūriu. Vietoje to, kad ateitų ir pakalbėtų su susirinkusiais žmonėmis, kurie prašo ne pašalpų, o pakovoti už jų teises, naikina protesto akcijos atributiką ir tyliai sėdi savo kabinetuose.

Vainikus sukištus į šiukšlių maišus (rožės buvo išrinktos) merginos rado šiukšlių konteineriuose prie savivaldybės.

Kai kurių rajonų merai, pavyzdžiui kaimyninio Jurbarko, labai aktyviai dalyvauja diskusijose su Sveikatos ekspertų taryba ir palaiko savo krašto verslininkų siekį pradėti vykdyti savo veiklas, užtikrinant visus higienos reikalavimus.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us