Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Prekybininkai rengiasi atidarymui, kai kurie dar aiškinasi sąlygas

Vyriausybei sušvelninus karantino sąlygas, nuo pirmadienio kai kurios įmonės ruošiasi atidaryti dalį parduotuvių, tuo metu kitos vis dar tikslinasi sąlygas ir kol kas nežino, kiek parduotuvių galės atverti. 

Didžiausios Baltijos šalių drabužių prekybos grupės „Apranga“ vadovas Rimantas Perveneckas sako, kad pagal Vyriausybės reikalavimus duris galėtų atverti 16 iš 106 Lietuvoje veikiančių parduotuvių, tačiau kol kas jis nežino, kiek tiksliai jų galės veikti. 

„Pažiūrėsime, kurias atidarinėsime. Gal kai kurių neapsimoka, gal kokių kitokių problemų gali  būti. Didžiąją dalį tikrai atidarysime pirmadienį, o po to pažiūrėsime, gal ne viską spėsime“, – BNS sakė R. Perveneckas.

„Yra gal dar parduotuvių, kur kitur galime atidaryti, laikinas padaryti, negaliu galutinai atsakyti. Būtų leidę visas parduotuves atidaryti, būtų buvę paprasčiau, dabar truputį yra apribojimų“, – pridūrė jis.

SBA grupės bendrovė „Utenos trikotažas“ planuoja atnaujinti šešių iš 18 parduotuvių veiklą. Kai kurios atsidarys pirmadienį, kitos – nuo trečiadienio. Pasak „Utenos“ prekių ženklo vadovės Renatos Varaneckienės, tam ruoštasi mėnesį.

„Karantino metu atnaujinome dalį parduotuvių įrangos, atlikome įvairius parengiamuosius darbus, o šiuo metu pildome lentynas naujomis pavasario-vasaros kolekcijomis ir laukiame sugrįžtančių pirkėjų“, – pranešime sakė ji.

Kosmetikos ir buities prekybos tinklo „Drogas“ generalinė direktorė Daina Žymantė sako, kad nuo pirmadienio veiklą atnaujins 30 iš 53 įmonės parduotuvių. 

„Dauguma mūsų parduotuvių, kurios turi įėjimą iš lauko, yra mažiau nei 300 kvadratinių metrų ploto. Turime tik vieną parduotuvę, kuri yra didesnė, tai jos neatidarysime, o visas kitas, turinčias įėjimus iš lauko, atidarome“, – BNS sakė D. Žymantė. 

Pasak jos, sugrįžti į darbus didelio pasirengimo dėl apsaugos priemonių nereikia, nes jos jau buvo taikomos pirmojo karantino metu bei vasarą.

„Yra visa sistema, skydeliai prie kasų, dezinfekciniai skysčiai tiek darbuotojams, tiek klientams, tiek patalpoms. Viską turime, čia nėra jokių problemų. Aišku, reikia pasiruošti, nes praktiškai du mėnesius parduotuvės neveikė, reikia susitvarkyti, išsivalyti, pasikeisti reklaminę medžiagą, kainas, nes pasikeitė akcijos per tą laiką“, – teigė įmonės vadovė.

Tuo metu technikos ir elektronikos prekybos tinklo „Topo centras“ atstovas Žilvinas Kulvinskis sakė, kad kol kas dar aiškinamasi, ar yra galimybė atverti parduotuves. 

„Dar konsultuojamės, nelabai turime atsakymo. Daugiau neaiškumo, negu aiškumo, tai sunku kažką ir komentuoti. Greičiau viskas daroma, kad didieji neatsidarytų, o mes esame tie didieji. (…) Dar yra aiškinamasi sąvokos, kas tas prekybinis plotas, kas įeina, kas neįeina“, – BNS sakė jis. 

Vyriausybei pažadėjus apmokėti vėl pradedančių veikti įmonų darbuotojų testavimą, „Aprangos“ vadovas R. Perveneckas sakė, kad grupės darbuotojams rekomenduojama pasidaryti testus. 

„Jau vakar darbuotojams rekomendavome, kad jie užsirašytų ir pasitikrintų. Mano žiniomis, jau yra užsiregistravusių žmonių. Žinoma, mes negalim 100 proc. garantuoti ir priversti visų testuotis, nes nežinau, kokia bus reakcija. (…) Manau, labai logiška pasidaryti tyrimą, jeigu, žinoma, tie mobilūs punktai sugebės visus (ištirti – BNS), jei nepriiminės, tada svarstysime kitus variantus“, – sakė R. Perveneckas. 

„Utenos trikotažas“ teigia, kad darbuotojai registruojami prevenciniam testavimui, o pasak „Drogo“ vadovės, kol kas dar svarstoma, kaip organizuoti darbuotojų tyrimus. D. Žymantė negalėjo atsakyti, kada juos planuojama testuoti. 

Ministrų kabinetas trečiadienį nusprendė leisti nuo kitos savaitės atidaryti atskirą įėjimą turinčias ne maisto prekių parduotuves ir kirpyklas bei grožio salonus. 

Duris galės atverti tos parduotuvės, kurių prekybos plotas neviršija 300 kvadratinių metrų ir kurios turi „tiesioginį įėjimą iš lauko arba atskirą įėjimą, kuriuo naudojasi tik tos parduotuvės klientai“.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us