Raseinių naujienų portalas

Nuomonės

Grįžtantieji į darbus neskuba testuotis

Pirmadienį duris atveriant daugybei kirpyklų, grožio ir masažo salonų bei nedidelėms ne maisto prekių parduotuvėms, į darbus galės grįžti dešimtys tūkstančių žmonių, tačiau tik nedidelė jų dalis paklausė valdžios rekomendacijų atlikti profilaktinius testus, ar neserga koronavirusu. 

Kaip sekmadienį pranešė LNK „Žinios“, mobilieji punktai nuo ketvirtadienio dirbo nusiteikę išaugusiam žmonių srautui, tačiau sustiprintų pajėgų neprireikė, nes galimybe prieš pradedant darbus nemokamai išsitirti dėl koronaviruso pasinaudojo tik apie 4 tūkst. gyventojų. 

Karštosios linijos 1808 koordinatorė Greta Beinaravičiūtė pranešė, kad šeštadienį testuotis norėjo tik apie 600 žmonių.  

Pasak jos, daugiausia tirtis atvyko ketvirtadienį, kai pasitikrino apie 1,8  tūkst. žmonių, o penktadienį – dar apie 1,4  tūkst. gyventojų. 

LRT „Žinioms“ be kita ko ji pabrėžė, kad vertinant šiuos duomenis negalima sakyti, kad būtent tiek pasitikrino nuo pirmadienio į darbą išeisiančių grožio industrijos ir parduotuvių darbuotojų. 

G. Beinaravičiūtės teigimu, tokių žmonių yra tik dalis. 

„Į šiuos kaičius įeina dar dalis pedagogų, taip pat profilaktiškai besitiriančių medikų“, – teigė ji.  

BNS anksčiau rašė, kad sušvelninus karantino sąlygas, pirmadienį Lietuvoje darbą atnaujina kirpyklos, grožio ir masažo salonai bei nedidelės ne maisto prekių parduotuvės, kurių plotas neviršija 300 kv. metrų ir kurios turi atskirą įėjimą iš lauko. 

Registruotis profilaktiniam tyrimui galima per Karštąją koronaviruso liniją 1808 – tiek telefonu, tiek internetu. 

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us