Raseinių naujienų portalas

Kita

Raseinių rajono gyventojas, įtariamas taksi vairuotojo nužudymu, atsidūrė už grotų

Šiaulių pareigūnams per pusę paros pavyko nustatyti, sulaikyti ir į areštinę uždaryti nužudymu įtariamą asmenį. Vasario 22-ąją Šiaulių apylinkės teismas trims mėnesiams sankcionavo  jo suėmimą. 28 metų Raseinių rajono, Ariogalos, gyventojas, įtariamas taksi vairuotojo nužudymu, atsidūrė už grotų.

Vasario 21-osios ryte Raseinių rajono, Ylių k., gyvenanti  trylikametė netoli savo namų buvo išgąsdinta pamatyto vaizdo. Netoli miškelio ji pamatė užklimpusį automobilį VW PASSAT,   o šalia jo, ant žemės, gulintį negyvą vyrą.

Į įvykio vietą atskubėję policijos pareigūnai nustatė, kad negyvas vyras – tai 59 metų taksi vairuotojas. Jo kaklas buvo nubrozdintas. Kilo įtarimas, kad vyras nužudytas. Pradėję ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo, Šiaulių apskrities policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo pareigūnai kartu su Raseinių kolegomis ir Kriminalistinių tyrimų tarnybos  specialistais ėmėsi  veiksmų, kurie davė operatyvių rezultatų – buvo nustatyta galimo įtariamojo tapatybė ir jis sulaikytas. Tai buvo  taksi vairuotojo paslaugomis kartais besinaudojantis ariogališkis, kuris teisėsaugai puikiai pažįstamas dėl savo kriminalinės praeities. Jis ne kartą teistas už vagystes, plėšimus, sukčiavimą ir kitus nusikaltimus. Praėjusių metų rugsėjo pabaigoje vyras buvo paleistas iš pataisos namų po paskutinės bausmės atlikimo už 2018 metais padarytus plėšimus.

Vasario 20-osios vakare, būdamas neblaivus, jis minėto taksisto paprašė  iš Ariogalos nuvežti į Raseinius. Tačiau realiai vyras turėjo kitokių planų. Žinodamas, kad taksi vairuotojas turi pinigų, nutarė juos pagrobti. Įtariama, kad važiuojant Ylių kaimu, įtariamasis savo kėslus ir įvykdė  – pasmaugė taksi vairuotoją, pagrobė apie 300 eurų ir, išstūmęs auką iš automobilio, nuvažiavo iki degalinės. Čia jis pasitikslino, kokiu keliu reikėtų važiuoti, kad pasiektų Raseinių rajone gyvenantį savo pažįstamą. Pasirodė, kad  jam reikia grįžti tuo pačiu keliu, kuriuo atvažiavo. Pravažiuodamas  įvykio vietą, jis nutarė automobilio atsikratyti ir paliko jį šalia gulinčio nužudytojo. Po to pėsčiomis  patraukė pas Raseinių rajone gyvenantį savo pažįstamą ir  čia  jo bei alkoholio draugijoje praleido visą naktį. Na, o dieną nespėjusiam ir  išsipagirioti ariogališkiui pareigūnai uždėjo antrankius.

Šiaulių apskr. VPK atstovė spaudai Gaila Smagriūnienė

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us