Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Kas Raseinių rajone gražiausias ir visaip kitaip -iausias?

Atsiradus socialiniams tinklams didžioji dalis politikų jaučia begalinį poreikį pasigirti, pasidžiaugti ir „pasireklamuoti“.  Kiek viešinamoje informacijoje būna tiesos – kitas klausimas. Skaitant rajono mero Andriaus Bautronio „postus“ asmeninėje feisbuko paskyroje aišku du dalykai: meras labai daug dirba (rašo), bei nejaučia simpatijos ir nemato bendro darbo su Raseinių-Kėdainių vienmandatėje išrinktu Seimo nariu Arvydu Nekrošiumi. Ar tai, kad šis politikas pakankamai populiarus vietinių gyventojų tarpe kelia mūsų merui grėsmę, parodys laikas.

Pastarųjų savaičių į viešą erdvę mero A. Bautronio „paleista“ informacija kelia klausimų. Pavyzdžiui: Ariogala ir Purvės parke planuojamos gimnazijos stadiono statybos, „greitukių“ trūkumas, prastos kokybės maisto daviniai moksleiviams, ir pagaliau – baseino statyba.

A. Nekrošius: Tai politikavimas, o ne realus rūpestis

Prieš keletą savaičių, meras A. Bautronis, be galo rūpestingu tonu išreiškė susirūpinimą dėl Raseinių rajono greitosios medicinos pagalbos stoties autoūkio būklės. Ir tekste aiškiai, nors neminint pavardės „įgelta“ ir Raseinius atstovaujančiam Seimo nariui. Meras rašo Įstaigos direktorė ne kartą kreipėsi į atsakingas institucijas ir į rajoną atstovaujančius asmenis dėl šios problemos. Tačiau jos prašymai nebuvo išgirsti.

Susisiekus su Seimo nariu A. Nekrošiumi, paaiškėjo, kad per visą laiką į jį nei žodžiu, nei raštu nesikreipė nei minėtos įstaigos vadovė, nei „susirūpinęs“ meras. Seimo narys gavęs tokį klausimą prisipažino, kad sąžiningai peržiūrėjo tiek rašytinę, tiek elektroninę dokumentaciją, tačiau jokio kreipimosi nerado.

A. Nekrošius priminė, kad praeitą kadenciją (2016-2020 m.) Raseinių rajonas gavo vieną automobilį iš Sveikatos apsaugos ministerijos. „Sutinku su meru, kad rajonui reikia daugiau automobilių. Pagal praeitos kadencijos SAM planą, reikia pertvarkyti GMPS tinklą visoje Lietuvoje. Tam, kad Raseinių rajone GMP pasiektų 100 proc. gyventojų per numatytą laiką (kaime – 25 min., miestuose – 15 min.), turi būti keturios GMP budėjimo stotys (Raseiniuose, Ariogaloje, Viduklėje ir Betygaloje). Ar ryšis tam naujoji, konservatorių vyriausybė? Bus matyt. O meras, tiesiog ieško prie ko prikibti, nes pats nelabai ką vienas nuveikė per kadenciją, praktiškai visi rajono projektai gavo finansavimą tik Vidos Ačienės ir mano pastangų dėka. Pats, tik artėjant savivaldos rinkimams sukruto, kad reiki kažką daryti. Todėl tai vertinu tik kaip politikavimą, bet ne realų rūpestį,“- negailėjo kritikos Seimo narys.

Politinę reklamą galima daryti ir iš išsiųsto rašto

Besidomint, ar tikrai mero viešai „ištransliuota“ informacija yra pagrįsta realiai darbais ir duos naudą rajono žmonėms, toli tiesos ieškoti neteko. Pakako išsiųsti klausimus į Sveikatos apsaugos ministeriją. Į tris pateiktus klausimus, atsakyta trimis NE. 2021 m. biudžete GMP automobiliams finansavimas nenumatytas. Viskas.

Prisiminus, kad LR Seimo daugumą sudaro konservatorių partijos atstovai (šios partijos narys ir mūsų rajono meras) galima tik sutikti su Seimo nario A. Nekrošiaus žodžiais apie A. Bautronio darbą: „Tai politikavimas, o ne realus darbas.“ Rajono meras prieš viešindamas savo rūpestį dėl varganos „greitukių“ situacijos, net nepasidomėjo, ką planuoja ministerija. Iš kitos pusės, gražus rūpestingas tekstas yra, „patiktukai“ bus, o kaip spręsis reikalai, tegul rūpinasi pavyzdžiui Seimo narys.

Politinė kultūra

Ir pabaigai. Politinė nekultūra Raseinių rajone auga kaip „ant mielių“ nepaisant fakto, kad rajono galva turi pedagoginį išsilavinimą ir tikrai žino, kas yra patyčios. Abejojančiam tokiu teiginiu užtektų pažiūrėti bent vieną tarybos posėdį. Ir tada atsakyti į klausimą, kas Raseinių rajone jaučiasi protingiausiais, gražiausiais ir gudriausias? Ir kam užtenka tik parašinėti feisbuke, ramiai sėdint šiltame kabinete.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us