Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Vežėjų planams draustis patiems – verslo abejonės

Lietuvos vežėjų sąjungos (LVS) generalinis sekretorius Sigitas Žilius nemano, kad Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ kuriama draudimo bendrovė bus pajėgi konkuruoti su didžiosiomis kompanijomis ir užtikrinti didesnę konkurenciją transporto draudimo rinkoje.

„Jų kapitalas bus kiek daugiau nei 6 mln. eurų, o rinką sudaro 300 mln. eurų. Jeigu rinkoje įmonė dalyvauja su mažiau nei 5 proc. rinkos dalies, ką ji gali pakeisti? Su tokia rinkos dalimi nieko nesureguliuosi ir nieko nepakeisi“, – dienraštis cituoja S. Žilių.

Lietuvos draudikų asociacijos (LDA) direktorius Andrius Romanovskis teigia, kad norėdama išsilaikyti rinkoje naujoji draudimo kompanija turės verstis ir kitų rūšių draudimais.

„Pagal visus skaičiavimus yra taip, kad arba jie turės drausti pigiai ir nuostolingai, arba užsiimti ir kitų rūšių draudimu, nes net kasko draudimas yra nuostolingas, o visi pelnai yra sukuriami tik iš gyventojų turto draudimo“, – teigė A. Romanovskis.

Dienraščio teigimu, šiuo metu Lietuvos bankui jau pristatytas draudimo bendrovės verslo planas, o visi reikalingi dokumentai turėtų būti atiduoti per rugpjūčio mėnesį.

Rugpjūčio 8 dieną Registrų centre įregistruotos bendrovės „Linavos rizikų valdymas“ vadovas Saulius Peleckas BNS tuomet teigė, jog paslaugas tikimasi pradėti teikti šių metų pabaigoje arba kitų metų pradžioje. Pasak jo, gavus licenciją, bendrovė veikiausiai bus pavadinta kitaip, „Linavos draudimu“.

Pastaraisiais metais transporto įmonės reiškia nepasitenkinimą dėl augančių draudimo paslaugų kainų. „Linava“ dar 2016 metais pradėjo kalbėti apie situaciją dėl kylančių kainų bei aktyviau svarstyti savo draudimo bendrovės sukūrimą.

Transporto priemonių draudikų biuro direktorius Algimantas Križinauskas gegužę BNS teigė, kad Lietuvoje sparčiai augančioms vairuotojų civilinės atsakomybės privalomojo draudimo kainoms įtakos turi ir nemažėjantis nesidraudžiančių vairuotojų skaičius bei jų sukeliamos žalos, kurios kompensuojamos visų sąžiningai apsidraudusiųjų lėšomis.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us