Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Laisvų darbo vietų Lietuvoje per metus sumažėjo 2,9 proc.

Laisvų darbo vietų per ketvirtį – šių metų birželio pabaigą, palyginti su kovo pabaiga – sumažėjo 4,6 proc., arba 0,9 tūkst., pranešė Statistikos departamentas.

Per ketvirtį laisvų darbo vietų skaičius labiausiai sumažėjo statyboje (0,7 tūkst.), viešajame valdyme ir gynyboje; privalomajame socialiniame draudime bei informacijos ir ryšių įmonėse (po 0,2 tūkst.), o padidėjo pramonėje bei administracinėje ir aptarnavimo veikloje (po 0,3 tūkst.), žmonių sveikatos priežiūros ir socialinio darbo įmonėse ( 0,2 tūkst.).

Daugiausia laisvų darbo vietų antrąjį ketvirtį buvo viešajame valdyme ir gynyboje, privalomajame socialiniame draudime (po 3,3 proc.), finansinėje ir draudimo veikloje (3,2 proc.), informacijos ir ryšių įmonėse (2,5 proc.)

Birželio pabaigoje laisvų darbo vietų lygis šalyje siekė 1,5 proc. ir buvo 0,1 procentinio punkto žemesnis nei pirmąjį ketvirtį, o palyginti su praėjusių metų birželio pabaiga nepasikeitė.

Sostinės regione laisvų darbo vietų buvo 10,1 tūkst., Vidurio ir vakarų Lietuvos regione – 9,1 tūkstančio.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us