Raseinių naujienų portalas

Politika

Daugiau negu pusė visų Seimo narių skelbia, su kuo susitinka darbo metu

Tai trečiadienį paskelbė „Transparency International“ Lietuvos skyrius, peržiūrėjęs Seimo narių oficialius darbo kalendorius, asmenines svetaines ir svetainę manosusitikimai.lt.

Šį pavasarį Seimo nariai taip pat deklaravo dviem šimtais susitikimų daugiau nei metais anksčiau (iš viso – 676, 2017 m. pavasarį – 475).

Daugiausiai susitikimų pavasario sesijos metu paskelbė ūkio ministras Virginijus Sinkevičius – 65. Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis paskelbė 44 susitikimus, Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis – 38, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga ir Liberalų sąjūdžio narys Simonas Gentvilas – po 29 susitikimus.

7 iš 10 visų Seimo narių susitikimų paviešino Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (406 iš 676) ir Liberalų sąjūdžio (87 iš 676) frakcijų nariai.

Trys ketvirtadaliai Liberalų sąjūdžio (77 proc.) ir Lietuvos socialdemokratų partijos (75 proc.) bei du trečdaliai Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (70 proc.) frakcijų narių yra deklaravę bent po vieną susitikimą.

Savo susitikimus viešino trys iš septynių Mišrios Seimo narių grupės atstovų, 10 iš 30 Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos ir trys iš 11 Lietuvos socialdemokratų darbo frakcijos narių. Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijoje susitikimus viešino du iš aštuonių, frakcijoje „Tvarka ir Teisingumas“ – vienas iš septynių.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcija taip pat skelbia atskirą frakcijos darbotvarkę, kurioje paviešino keturis frakcijos susitikimus su interesų grupėmis.

Aštuoni š 15 komitetų pirmininkų yra paviešinę bent po vieną susitikimą su interesų grupe. Tarp frakcijų seniūnų tik trys iš aštuonių viešina susitikimus su interesų grupėmis.

Daugiausiai paskelbtų susitikimų vyko su nevyriausybinių organizacijų atstovais (221), verslo asociacijomis bei verslininkais (200), švietimo ir mokslo (110), medicinos (39) ir religinių bendruomenių (23) atstovais.

Apie savo susitikimus su registruotais lobistais (11) skelbė dvigubai daugiau parlamentarų (8) negu 2017 m. pavasario sesijos metu (3).

Analizuojant Seimo narių darbotvarkes buvo skaičiuojami politikų kovo 10 d. – rugpjūčio 16 d. oficialiuose darbo kalendoriuose, asmeninėse svetainėse ir svetainėje manosusitikimai.lt daryti įrašai, kuriuose nurodyta, su kokiomis interesų grupėmis jie susitiko.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us