Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Rudenio taku į atnaujintą stadioną

Labai džiugu, kad tuo rudenio taku kartu su užkalniškiais pasidžiaugti, atnaujintame stadione, atvyko ir svečių: mero pavaduotoja Gitana Rašimienė, UAB ,,Projektas KARMA“ projektų vadovas Stasys Bružas. Rajono Tarybos nariai Ona Aldona Radčenko, Edgaras Juška, rajono Garbės pilietė, daugkartinė Europos ir pasaulio lengvosios atletikos čempionė, parolimpinių žaidynių dalyvė, pasaulio vicečempionė užkalniškė Irena Perminienė, Šimtmečio bėgikas – tokiu epitetu jau tituluojamas kraštietis Simas Bertašius, Nemakščių seniūnas Remigijus Laugalis, kaimyninių bendruomenių pirmininkai, seniūnaičiai.

Bendruomenės pirmininkas Gitanas Kybartas Savivaldybei padėkojo už projektą „Viešosios erdvės Užkalnių kaime sutvarkymas ir pritaikymas gyventojų poilsiui ir sportui“ ir tokį puikų aikštyną. Skirta parama sudaro 41 568,00 Eur (iš jų – 35 332,80 Eur Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrai lėšos, 6 235,20 Eur – Lietuvos valstybės biudžeto lėšos), Savivaldybė prisidėjo 20 proc. – 10 392,00 Eur. Bendra projekto vertė – 51 960,00 Eur.

Užkalnių kaimo viešojoje erdvėje jau įrengta nauja krepšinio ir tinklinio aikštelės, pastatyti 4 suoliukai, 3 šiukšliadėžės. Projektas dar nebaigtas ir artimiausiu laiku dar bus pastatyti 2 lauko treniruokliai ir vaikų žaidimo aikštelė. Kai bus pilnai užbaigtas projektas, vaikų žaidimo aikštelę papildysime ir Raseinių socialinio paslaugų centro dovanotu naudotu lauko inventoriumi vaikų žaidimo aikštelei.

Rugsėjo pirmosios rytą sporto aikštelėje, krepšinio 3×3 varžyboms, ruošėsi net 10 komandų. Vyko tinklinio 4×4, baudinių, tritaškių metimo ir rankų lenkimo varžybos. Sportininkai atvyko iš Jurbarko rajono Raudonės, Kelmės rajono Žalpių, Raseinių, Viduklės, Nemakščių ir Užkalnių. Prizininkai buvo apdovanoti, Nemakščių seniūno įsteigta taure, diplomais, medaliais, ir krepšinio kamuoliais su krepšinio legendos Jono Valančiūno parašu.

Labai džiugu, kad gimtojo kaimo nepamiršta čia augę ar gyvenę šio krašto žmonės. Vaikai nuolat lanko tėvus, kurių namuose visuomet gera ir jauku. Kaimynai – vieni kitus.

Birutės Jurkšienės širdelė visuomet suspurda stipriau ir akutės suspindi ryškiau, kai kalbama apie Užkalnius. Šiandien ji ne tik aplankė savo mamą, bet ir savo vaikystės draugams, kaimynams bei visiems šios šventės dalyviams padovanojo Veliuonos kultūros centro Raudonės skyriaus Dramos būrelio ,,Kultuvė“, kuriam ji vadovauja, pasirodymą.

Užkalnių kaimo bendruomenės nariai yra aktyvūs visuomenininkai, dainos ir šokio mylėtojai. Gražus pulkelis bendruomenės narių dainuoja Nemakščių seniūnijos kaimo bendruomenių mišriame vokaliniame ansamblyje, kuriam vadovauja Remigijus Laugalis, ir šoka moterų tautinių šokių kolektyve, vad. Lina Andrulienė ir Živilė Lembutienė, skambiais balsais visus džiugino ir Nemakščių vyrų vokalinis – instrumentinis ansamblis vad. Juozapas Juščius.

Bendruomenė tęsia tradiciją padėkoti žmonėms, kurie savo gražiais darbais prisideda prie mūsų bendruomenės, mūsų kaimo gražinimo, jo garsinimo ir apdovanoti bendruomenės simboliu ,,Gerumo obuoliais“. Kiek obuolių įteikta nominantams, tiek jų didėjančiu skaičiumi grožimės ir ant simbolinės obels kaimo centre. Bendruomenės simboliu ,,Gerumo obuoliais“ jau apdovanoti: Gunaras Bekertas, Jūratė Dumskienė, Remigijus Laugalis, Vaclovas Šimaitis, Zenonas Burba, Laimutė Šaparnienė, Andrius Šaltis, Eugenija – Janina Andriulaitienė, Mindaugas Dubinskas. Bendruomenės valdyba posėdyje nusprendė ,,Gerumo obuoliais“ šiais metais apdovanoti šiuos nominantus: Daivą Žyvatkauskienę, Dalią Tautkienę, Joaną Milašienę, Jolantą ir Gitaną Kybartus. Tikra dovana turėti savo bendruomenėje žmonių, kiekvieną dieną ieškančių grožio, gėrio, džiaugsmo šiame pasaulyje. Dar nuostabiau, kad tą grožį ir džiaugsmą kuria patys įpindami į savo darbus rankų šilumą, geras mintis, svajones, lūkesčius, atiduoda daug savo laisvalaikio, kad po Užkalnių dangumi gražu ir gera gyventi būtų ir patiems, ir aplinkiniams.

Kad mūsų kaimo jaunimo laisvalaikis būtų kuo prasmingiau užimtas, kad turėtume geras sąlygas sportuoti, organizuoti vasaros šventes norime mes visi, tačiau patį didžiausią indėlį šiais metais skyrė Raseinių rajono savivaldybė įgyvendindama projektą. Dėkojame merui, projekto vadovui, projekto koordinatorei. Dėkojame įmonei UAB ,,Projektas karma“ ,statybos darbų ir projekto vadovams, kurie vykdė projekto įgyvendinimo darbus.

Už sportininkams dovanotus kamuolius su Lietuvos krepšininko, krepšinio legendos Jono Valančiūno autografu, dėkojame Seimo narei Vidai Ačienei, Daliai Tautkienei. Kad šventės metu vaikai galėjo pramogauti ant batuto, dėkojame Raseinių krašto ateities sąjūdžiui RASAI, jų pirmininkui Romaldui Zubielai. Už finansinę paramą bendruomenei dėkojame tarybos nariui Edgarui Juškai, Nemakščių seniūnui Remigijui Laugaliui,sporto varžybų, rungčių teisėjams Sauliui Radčenko, Donatui Baukiui ir Irenai Perminienei. Raseinių rajono kultūros centrui Nemakščiuose: seniūnijos kaimo bendruomenių jungtiniam mišriam vokaliniam ansambliui, vad. Remigijui Laugaliui, moterų tautinių šokių kolektyvui, vad. Linai Andrulienei, Živilei Lembutienei, vyrų vokaliniam – instrumentiniam ansambliui, vad. Juozapui Juščiui. Dėkojame Jūratei Gagilienei ir UAB „Litspin“ įmonei už skirtas lėšas, už kurias įsigijome lauko palapinę.

Už pagalbą organizuojant šventę: bendruomenės primininko pavaduotojai Daivai Žyvatkauskienei, valdybos narėms: Daliai Tautkienei, Linai Radžienei, Irenai Kazlaukienei, Jūratei Dumskienei, seniūnaitei Genutei Samušienei, Ernestai Šidlauskienei, Joanai Milašienei, Virginijai Jankauskienei, Vidui Kybartui, Tadui Gadliauskui. Už įamžintas akimirkas fotografui Dominykui Masiuliui.

Už buvimą kartu ir skirtą dėmesį mūsų bendruomenei dėkojame svečiams, kaimyninių bendruomenių pirmininkams, jų atstovams, seniūnaičiams, sporto dalyviams ir Jums visiems kurie nepatingėjot ir atvykote į šventę.

Raseinių raj. savivaldybės informacija.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us