Raseinių naujienų portalas

Politika

Ruošiamasi pasirašyti sutartį su portugalais

Vėliau visi nuvyko į Šiluvos atlaidus, kur dalyvavo šv. Mišiose, apžiūrėjo Šiluvos miestelį. Portugalams buvo surengtas susitikimas su Kauno arkivyskupijos arkivyskupu metropolitu Lionginu Virbalu. Ourem savivaldybės atstovai trumpai pasidalijo patirtimi, kaip jiems pavyko pasiekti, kad prieš šimtmetį Švč. Mergelės Marijos apsireiškimo stebuklą patyrusi Fatima tapo garsi visame pasaulyje ir kasmet sulaukia apie 9 mln. turistų ir piligrimų. Šiluvoje Švč. Mergelė apsireiškė gerokai anksčiau – prieš 410 metų, todėl mūsų šventovė lyg ir turėtų būti geriau žinoma katalikiškajame pasaulyje, deja, taip nėra. Svečiai atkreipė dėmesį, kad, garsinant apsireiškimo šventovės vardą pasaulyje, vien Bažnyčios ir Savivaldybės pastangų nepakanka, labai svarbu, kad piligriminis turizmas taptų visos šalies prioritetine sritimi, o Vyriausybė nusimatytų konkrečias priemones piligriminio turizmo strategijos įgyvendinimui. Ne mažiau svarbus ir verslo struktūrų tarpusavio bendradarbiavimas, sąlygų sukūrimas užsienio investuotojams.

Po diskusijų portugalų delegacijai surengta ekskursija į greta Šiaulių esantį Kryžių kalną, o vakare jie lankysis Betygalos bendruomenės namuose, kur išmėgins lietuvišką kulinarinį paveldą.

Rytoj, rugsėjo 11 dieną, 10 val., Raseinių rajono savivaldybės didžiojoje salėje bus pasirašyta Ourem ir Raseinių r. savivaldybės tarpusavio bendradarbiavimo sutartis, kurios vienas pagrindinių tikslų – garsinti Portugalijoje Šiluvą, kaip vieną reikšmingiausių katalikiškojo pasaulio šventovių ir pirmąją Švč. Mergelės Marijos apsireiškimo vietą Europoje, o mūsų krašte skleisti gerąją žinią apie Portugalijos Fatimos šventovę, taip pat bendradarbiauti verslo, kultūros, švietimo, sporto ir kt. srityse.

Susitikimo nuotraukos https://www.facebook.com/media/set/?set=a.512630215831466&type=1&l=1d48659b9b

Raseinių raj. savivaldybės informacija ir nuotr.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us