Raseinių naujienų portalas

NaujienosPolitika

Meras Algirdas Gricius šį kartą pasislėpė už savo patarėjos

Paprašytas pakomentuoti šią situaciją ir patį siūlomą sprendimo projektą, savivaldybės tarybos ir Ūkio ir informacinės visuomenės plėtros komiteto narys Vaidas Kuzmarskis stebėjosi, kodėl rajono meras dangstosi savo patarėja. Nesuteikęs jai pilnos informacijos, atsiuntė pristatyti komiteto nariams sprendimo projektą, kuris visiškai kitaip turėtų būti traktuojamas.

„Pirmiausia noriu pasakyti, kad mero patarėja buvo apgauta, kaip pranešėja. Paklausus apie objektų rangovus, ji įvardino įmonę, kuri, anot V. Tunaitienės, laimėjo viešuosius pirkimus, tačiau iš tiesų ši įmonė pati skundė savivaldybės veiksmus ir nedalyvavo viešuosiuose pirkimuose, dėl kurių pristatytas projektas. Tai mažų mažiausiai keista. Nuostabą kelia ir tai, kad patys tarybos nariai, kurie ir inicijavo šį projektą, jo neprisatė komitetui. Kodėl to negalėjo padaryti vicemerė Gitana Rašimienė, viena iš projekto iniciatorių? Ji komiteto posėdžio metu buvo savivaldybės patalpose“, – svarstė V. Kuzmarskis.

Tačiau labiausiai V. Kuzmarkis stebisi dėl siūlomo Raseinių rajono savivaldybės tarybos narių projekto, kuris leis iš savivaldybės specialistų, kurie vykdė šiuos viešuosius pirkimus, išieškoti savivaldybės patirtą žalą padengti.

„Ne dėl savivaldybės darbuotojų veiksmų atsirado ši žala, o dėl mero neveikimo, sustabdant šiuos procesus. Per tą laiką, kai mūsų rajoną valdo meras Algirdas Gricius, tai ne pirmas kartas kuomet mokamos didžiulės kompensacijos ir baudos teismo sprendimais. Bet pirmas kartas, kuomet siekiama keliauti į teismą, norint įvaryti baimę administracijos darbuotojams. Meras privalo telkti bendram darbui, bet jis nuolatos kiršina ir skaldo visuomenę bei tarybą. Mero patarėja Vaida Tunaitienė Ūkio ir informacinės visuomenės plėtros komiteto posėdyje patvirtino, kad vyksta reguliarūs mero, administracijos direktoriaus bei savivaldybės specialistų susirinkimai, kuriuose sprendžiami darbiniai klausimai. Mano žiniomis jis nesiėmė jokių veiksmų, kad išvegkti šios situacijos. Mero patarėja patvirtino, kad Raseinių rajono vadovas yra meras Algirdas Gricius. Šiandien jo rankose yra ne viena rajono žiniasklaidos priemonė, naujai suformuota valdančioji dauguma, savivaldybės biudžetas. Todėl manau, kad visų pirma meras turi atsakyti ir prisiimti atsakomybę dėl susiklosčiusios situacijos“, – teigė tarybos narys.

Paklaustas, kaip dabar turėtų jaustis ir toliau dirbti Raseinių rajono savivaldybės specialistai, V. Kuzmarskis sakė, kad savivaldybėje dirbantys žmonės gali pradėti bijoti, jog nebūtų teisiami už savo darbą.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us