Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Popiežius palaimino Žano ir Linos Talandžių šeimą

– Žanai, ar žinote kodėl nešti atnašas popiežiui buvo pasirinkta jūsų šeima?

– Prieš keletą savaičių paskambino ir pasakė – jūsų šeima neša atnašas (auka šv. Mišių metu, red. past.), sakau – gerai. Štai ir viskas. Aš kaip alkoholikas, nešiau vyną, žmona vandenį, kiti – duoną. Iki susitikimo, patikėkit, ne vieną kartą savęs klausiau, kodėl mano šeima? Negi Kaune žmonių neliko? Visi emigravo? Galvoje buvo visiška sumaištis.

L. ir Ž. Talandžių šeima                                                                                                                                                                                         nuotr. J. Kamensko

– Mintyse, be abejonės įsivaizdavote, kaip viskas vyks, koks bus popiežius Pranciškus?

– Galvojau iš kur naujus batus gauti (juokiasi). Neišmanau aš tų „protokolų“ ir man viskas atrodė labai sudėtinga. Sunku buvo man pačiam, „smegeninė“ nesusitvarkė su informacija. O pasirodė viskas visiškai kitaip. Po kiek laiko bandžiau atkurti kas įvyko, ir galiu pasakyti, kad reikia labai labai pasistengti, kad būtum toks paprastas, koks yra Šventasis Tėvas. Ką aš prieš susitikimą įsivaizdavau, buvau sudėliojęs mintyse – neįvyko nieko. Sekmadienį aš sutikau Dievo vietininką žemėje ir supratau, kad Kristus – labai paprastas. Ir reikia dar labiau pasistengti, kad matyčiau Jį kasdien kitų žmonių veiduose. Popiežiaus paprastumas peraugo visas mano mintis.

– Labai jaudinotės prieš susitikimą su popiežiumi Pranciškumi?

– Labiausiai žmona stresavo, mūsų mažajai dukrelei vos keli mėnesiai, o orų prognozės – nedžiugino. Tačiau Dievas ir čia mus pradžiugino. Lina labiausiai bijojo dėl mūsų vaikų elgesio. Jie gi kaimiečiai, nemanieringi (juokiasi). Nežinojome kaip bus. O įvyko viskas sklandžiai. Matyt taip, kaip ir turėjo būti.

– Kaip reagavo jūsų vaikai?

– Niekaip. Jiems tai buvo kaip malda „Tėve mūsų“, gi kiekvieną vakarą meldžiasi už popiežių. Visiškai nesureikšmino įvykio. Priėmė, kaip vaikai, paprastai ir aiškiai, nekeldami sau nereikalingų klausimų.

Nuotr. Aurelijos Vaišvilaitės ir Juozo Kamensko

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us