Raseinių naujienų portalas

Maistas

Savaitgaliui – obuolių pyragas!

Obuolių pyragas

5 obuoliai

5 kiaušiniai

1 stiklinė cukraus

1 stiklinė miltų

2 šaukšteliai vanilinio cukraus

1 šaukštelis cinamono

Paruošimas:

  1. Kiaušinius išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi iki baltumo. Elektriniu plakikliu plakti 5-7 min. Šio obuolių pyrago ypatumas, kad nededami jokie kildikliai, todėl tik gerai išplakti kiaušiniai jums garantuos puikų ir purų skonį. Tad pasistenkite. Baigus šį procesą, po truputį beriame miltus ir cinamoną. Viską išmaišome.
  2. Pusę tešlos supilame į sviestu pateptą, arba kepimo popieriumi išklotą formą. Ant viršaus dedame nuluptus ir žinoma, skiltelėmis arba kubeliais supjaustytus obuolius. Ant obuolių užpilame likusią tešlą.
  3. Pyragas keliauja į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 40-50 min. (tikrinimui labai tinka klasikinis variantas – įsmeigti medinį pagaliuką ir pažiūrėti ar nekimba.)
  4. Iškepusį pyragą apibarstome cukraus pudra.

P.S. Žinoma, jei dar karštą obuolių pyragą patieksite su ledais – visi tos dienos komplimentai – Jums užtikrinti. Skanaus!

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us