Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Abiturientai, norėdami apsidrausti, gali rinktis daugiau egzaminų

Ši naujovė – iššūkis abiturientams ir jų tėvams,situaciją komentuodamas kalbėjo Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos direktorius Linas Dargevičius. „Šiemet neplanuotai ir labai greitai pakeista nusistovėjusi tvarka. Naujieną sužinojome tik prasidėjus naujiems mokslo metams. Minusų yra, ir ne vienas. Iki šiol abiturientai brandos egzaminus rinkosi vasario – kovo mėnesiais. Tada būna baigtas pirmasis pusmetis, abiturientai jau žinodavo savo galimybes ir įvertinimus. Jaunuoliai ankstyvą pavasarį būdavo aplankę daug parodų, mokslo mugių, kurias rengia mokymo įstaigos. Jau žinodami ką studijuos, motyvuotai ir tikslingai rinkdavosi brandos egzaminus. Šiandien situacija keičiasi. Pastebėjau, kad priėmus naują tvarką, jaunuoliai gali rinksis daugiau egzaminų. Anksčiau dažniausiai laikydavo 4 brandos egzaminus, pagal dabartines tendencijas, matau, kad rinksis daugiau, tiesiog norėdami apsidrausti. O tai reiškia, kad į kažkurį egzaminą tiesiog neateis. Mūsų valstybė, planuodama egzaminus, turės planuoti didesnes nei reikia išlaidas.“

 

2019 m. brandos egzaminų tvarkaraštis patvirtintas dar rugpjūčio mėnesį. Pasak NEC vadovės Saulės Vingelienės šeštadieniais vykę egzaminai sudarydavo nemažai nepatogumų ir abiturientams, ir mokytojams. Tad šiemet nuspręsta viską paankstinti, kad egzaminams būtų tinkamai pasiruošta.

„Taip, organizuojant egzaminus šeštadienį, reikia daugiau lėšų. Pedagogams už darbą savaitgaliais apmokama dvigubu tarifu. Tačiau, iš kitos pusės, nesutrinka kitų vaikų ugdymo procesas. Pagal naująją tvarką, mes turėsime gerai pasukti galvas, kuo užimti kitus mokinius, nes mokykloje jie būti negalės“, – vardina L. Dargevičius.

Pasak ugdymo įstaigos vadovo, šeštadienį vykdavę brandos egzaminai, turėjo ir kitą pliusą. Abiturientams laikas tarp egzaminų buvo pakankamai ilgas – iki savaitės. „Dabar paanalizavus situaciją, kai kuriems abiturientams gali tekti brandos egzaminus laikyti kas antrą dieną,“- minusus dėl naujos egzaminų organizavimo tvarkos vardino Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos direktorius.

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us