Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Kaip sustiprinti imunitetą?

Atsakyti į klausimą, kaip sau padėti – sunku, nėra vienos stebuklingos piliulės. Egzistuoja daug faktorių, kurie silpnina mūsų imunitetą, bet tikrai yra daug būdų, kaip sau padėti. Žinoma, pirmiausiai atsisakyti žalingų įpročių, sveikai maitintis, daug laiko praleisti gryname ore. Nemažai lietuvaičiu pradėjus vėsti orams prisimena liaudies mediciną. Štai keletas nesudėtingų, imuninę sistemą stiprinančių receptų:

* Medaus ir graikinių riešutų mišinys. Lygiomis dalimis sumaišykite trintų graikinių riešutų ir medaus. Vartokite po 50 g mišinio per dieną.

* Imbiero, citrinos ir medaus mišinys. Imbiero šaknį ir citriną su žievele sutarkuokite smulkia trintuve ir sumaišykite su medumi lygiomis dalimis. Vaikams iki 7 metų patartina vartoti 2–3 kartus per dieną po šaukštelį, suaugusiesiems – po šaukštą 3 kartus per dieną.

* Ramunėlių, liepžiedžių, erškėtrožių antpilas. Sumaišykite po šaukštelį ramunėlių, liepžiedžių ir erškėtrožių uogų, užpilkite stikline verdančio vandens. Palaikykite 20 min. ir nukoškite.
Gerkite tris kartus per dieną po trečdalį stiklinės prieš valgį.

* Medaus ir alavijų mišinys. Lygiomis dalimis sumaišykite alavijų sultis su medumi. Gerkite po trečdalį šaukštelio 3 kartus per dieną 30 min. prieš valgį užgerdami šiltu pienu. Gerti galima 3 savaites, paskui reikia daryti 10 dienų pertrauką.
 

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us