Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Steponas Nacius: Taip, aš atsisakau tarybos nario mandato

Kas paskatino žengti tokį žingsnį?

Kokie motyvai? Šiandien viskas perėjo į asmeninį lygmenį. Galybė skundų, kaltinimų, į kuriuos aš, kaip politikas neturiu galimybės atsakyti. Kaltinamas aš, mano žmona, netgi mano treniruojami vaikai. Garbė man labai svarbi. Ją apginti noriu ne atsakinėdamas per žiniasklaidą, o pasitelkęs teisines priemones.

Ar dar dalyvausite šį ketvirtadienį vyksiančiame tarybos posėdyje?

Būtinai. Tarybos posėdžio metu noriu perskaityti viešą pranešimą, kad mano pasitraukimas nebūtų interpretuojamas. Yra manančių, kad mano žingsnis „padėti“ tarybos nario mandatą yra bailumo ženklas. Tikrai ne. Gyvename teisinėje valstybėje, niekas negali pabėgti nuo pasekmių. Jei yra padaryti kažkokie neteisėti veiksmai, juos tegul vertina tam tikros institucijos. Aukštos moralės žmogus, turi sugebėti priimti ir sunkų sprendimą. Aš tai padariau. Atsisakau tarybos nario mandato, ir kaip privatus asmuo, ginsiu savo, savo šeimos ir vaikų garbę, nesidangstydamas politiko mandatu. Aš taip suprantu garbę.

Yra manančių, kad tarybos nario mandato atsisakymas, yra kaltės pripažinimas.

Aš niekur nebėgu. Kaip tik galvoju, kad mano, kaip tarybos nario, tolimesnė veikla, būtų negarbinga ir diskredituojanti politiko vardą. Sakyčiau, taip turėtų pasielgti ne vienas mūsų tarybos narys. Tas pats Andrius Bautronis, kuris Vyriausios tarnybinės etikos komisijos net 4 kartus pripažintas pažeidęs viešuosius ir privačius interesus, sėdi ir rėkia, kokie aplink politikai susitepę. Aš nenoriu toks būti.

Pasak S. Naciaus, jau šį ketvirtadienį, spalio 25 d., Vyriausia rinkimų komisija svarstys, dėl jo, kaip tarybos nario, įgaliojimų nutraukimo.

Steponas Nacius į Raseinių rajono 8-ojo šaukimo tarybą išrinktas, kaip Visuomeninio rinkimų komiteto „Rasai“, narys. Politikui atsisakius mandato, tarybos nariu, pagal rinkiminį sąrašą, turėtų tapti  – nemakštiškis Vaclovas Šimaitis (63 m.).

 

Subscribe
Notify of
guest
2 Komentarų
Naujausi
Seniausi Most Voted
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus
Anonymous

Dusk melo neskleisk

Kimo

Auksta morale :)) vinis is statybu apkabom vokdavai anglijoj, is juodziu vogtus dviracius pirkai :)) dusk kvaily 🙂

Contact Us