Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Alio, Ariogala! Rajono valdžia sako, kad Jūs patys esate kalti!

Tai kas kaltas?

Pasak mero Algirdo Griciaus, administracijos direktoriaus Liudo Kavaliausko – kalti 600 ariogaliečių, surinkusių parašus, pakėlusius triukšmą, ir net neatėjusių į apklausas. Vienas iš rajono vadovų, pro sukąstus dantis, piktinosi tokiu Ariogalos miesto gyventojų abejingumu ir mokytojo tonu dėstė, kiek pastangų rajono valdžia įdėjo. Kalbėdami su rajono žiniasklaida, per kassavaitinę spaudos konferenciją, nevienareikšmiškai leido suprasti, kad BŪTINA įsisavinti Europos sąjungos lėšas ir Ariogalos parką įrengti pagal vieną, iš numatytų dviejų, techninių projektų. O tai reiškia, kad reikia rinktis iš valdininkų „brukamų“, techninių projektų variantų:

  1. 1. Ariogalos miesto aikštės sprendiniai pakeičiami numatant pašalinti ne daugiau nei 15 medžių;
  2. Ariogalos miesto aikštės sprendiniai pakeičiami numatant pašalinti ne daugiau nei 25 medžius;

Trečio, Ariogalos miesto gyventojų norimo varianto – tiesiog nėra. Kaip ir nėra jokio realaus noro surasti kompromisą. Ariogaliečiai dar vasarą labai aiškiai išsakė savo pageidavimus: nenorintys jokio fontano, nenorintys masiškai iškirsto parko, ir t.t. Šiandien, surengus apklausą, jie privalėjo rinktis iš dviejų blogybių: ar nori varianto su daugiau iškertamų medžių, ar nori varianto su mažiau iškertamų medžių. Pirmasis, pradinis variantas, kuris miestelėnams buvo pristatomas 2015-2016 m. mero A.Griciaus ir tuo metu savivaldybės administracijos direktoriaus A. Mielinio – kažkur dingo. Beje, pasirodo tuo metu vykę susitikimai net nebuvo tinkamai protokoluojami.

Šiandien meras A. Gricius, direktorius L. Kavaliauskas garsiai skaičiuoja patirtus nuostolius. Dendrologus reikėjo samdyti, naujiems projektų rengėjams algas mokėti, apklausas organizuoti, o ir projekto vykdymas vėluoja. Perfrazavus mūsų rajono valdžią – „pakėlė triukšmą be reikalo ir net į apklausas neatvyko“. O ,jūs, ar eitumėte į apklausą, kurios anketoje net nėra jūsų norimo varianto? Vietiniai gyventojai kalba būtent taip.

Bus aikštė, bus „paimtos“ ES lėšos

„Jie mosavo 600 žmonių parašais, į apklausą atėjo tik apie 300. Mes, administracija, renkamės 2 variantą, ir projektas bus vykdomas,“- dėstė pakalbintas ariogališkis, administracijos vadovas L. Kavaliauskas. Šiame variante yra numatoma iškirsti ne daugiau 25 medžių. „Tai turi būti atvira miesto aikštė,“- tokia Raseinių rajono vadovų nuomonė.

Bendra projekto vertė – daugiau nei 400 000 Eur. Ariogališkiai turės džiaugtis iškirstais medžiais, centrine miesto aikšte su prieigomis, trinkelių danga, fontanu, apšvietimu ir t.t. Gal bus gražu? O jei ne, pasiguoskite tuo, kad rajonas sėkmingai įsisavino ES lėšas. Ir iš Raseinių miesto gyventojų palaikymo nelaukite,  praėjus pusmečiui, „nauja“ Nepriklausomybės gynėjų aikštė sulaukia dvejopo vertinimo.

 

Subscribe
Notify of
guest
3 Komentarų
Naujausi
Seniausi Most Voted
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus
Tiesa

Aišku,kad kaltos trys moterys . Jeigu ne jos jau būtume turėję gražią aikštę ,o dabar jau pinigų kiek praradome, per jų išsidirbinėjimus .

Zita

Nerašykite straipsnių visos Ariogalos vardu!

trinkele

Tablete turetu pagalvot apie „isisavinima”,kad nenutiktu taip kaip tam kuris truputi prisedo tarp keturiu sienu…

Contact Us