Raseinių naujienų portalas

NaujienosPolitika

V. Adamkus apdovanotas Komunizmo aukų atminimo fondo medaliu

 

„Trumano-Reagano laisvės medalis simboliškai įprasmina mano gyvenimo kelią, o vertybės, kuriomis vadovavosi šie JAV prezidentai, turėjo didžiulę įtaką ne tik man, bet ištisoms kartoms”, – ministerijos pranešime cituojamas V. Adamkus.

Jis padėkojo Jungtinėms Valstijoms už nuosekliai vykdytą Baltijos šalių okupacijos nepripažinimo politiką ir Komunizmo aukų memorialiniam fondui už jo prasmingą veiklą.

Apdovanojimas taip pat įteiktas europarlamentarei iš Latvijos Sandrai Kalnietei ir Estijos atstovui Europos Parlamente, Nacionalinės nepriklausomybės partijos įkūrėjui Tunne Kelamui (Tunei Kelamui).

JAV kongreso įsteigtas Komunizmo aukų atminimo fondas kasmet įteikia tokius apdovanojimus institucijoms ir žmonėms, įsipareigojusiems laisvei ir demokratijai bei kovojusiais su komunizmu, kitomis tironijos formomis.

V. Adamkus sovietų okupacijos metus praleido Jungtinėse Valstijose. Ten jis ėjo aukštas pareigas JAV federalinėje Aplinkos apsaugos agentūroje ir aktyviai dalyvavo lietuvių išeivijos veikloje, vadovavo visuomeninei organizacijai „Santara-Šviesa“.

Lietuvos prezidento pareigas jis ėjo 1998–2003 ir 2004–2009 metais.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us