Raseinių naujienų portalas

Naujienos

J. Petrauskienė išklausys profsąjungų siūlymus dėl reformos

 

Pasiūlymus parengė trys profesinės sąjungos – Lietuvos švietimo profesinė sąjunga (LŠPS), Lietuvos mokytojų, švietimo ir mokslo profesinė sąjunga (LMŠMPS) ir Švietimo ir mokslo profesinė sąjunga „Solidarumas“. Jos su ministerija yra pasirašiusios nacionalinį susitarimą ir streiko nepalaiko.

Apie tai, kad dalyvaus susitikime, trečiadienį patvirtino ir pedagogų streiką inicijavusios Lietuvos švietimo profesinės sąjungos (LŠPS) atstovai.

„Nežinau, ką siūlys, ką kalbėsime. Prieš metus esame pateikę, ko norime, žiūrėsime, kas bus siūloma“, – BNS sakė LŠPS pirmininkas Andrius Navickas.

ŠMM penktadienį taip pat planuoja susitikimą su Lietuvos savivaldybių asociacija dėl švietimo pagalbos teikimo savivaldybėse.

Profesinės sąjungos siūlo didinti nekontaktinių valandų skaičių, skirtą ruošimuisi pamokoms, moksleivių darbų taisymui, o mokytojų tobulinimuisi skirtas valandas sieti ne su kontaktinėms valandoms, bet su mokyklos bendruomenine veikla.

Be kitų pasiūlymų, ŠMM raginama nustatyti minimalų valandų skaičių klasės vadovo funkcijoms, reglamentuoti tvarką, kaip nustatomos valandos su mokyklos bendruomenės veikla susijusioms funkcijoms, užtikrinti, kad savivaldybės, nustatydamos klasių ar priešmokyklinių grupių komplektų skaičių, laikytųsi įstaigų finansavimo tvarkoje nustatytų reikalavimų.

Protestuodami prieš etatinio apmokėjimo modelį, įvestą nuo rugsėjo, Lietuvos švietimo profesinės sąjungos (LŠPS) palaikomi pedagogai šią savaitę tęsia streikus – trečiadienį, ŠMM duomenimis, bent dalis pedagogų nedirbs 60-yje mokyklų.

Protestuojantieji teigia, kad nauja apmokėjimo sistema yra neskaidri ir neteisinga, nes ŠMM tinkamai nepasirūpino pertvarkos įgyvendinimu, o mokytojai visoje Lietuvoje už tą patį darbą uždirba skirtingai dėl galimybės subjektyviai interpretuoti tvarką.

Ministerija sako, kad nauja tvarka leido padidinti pedagogų algas ir tolygiau paskirstyti jų krūvį.

Opozicija dėl pertvarkos ir kitų klausimų ministrei inicijavo interpeliaciją.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us