Raseinių naujienų portalas

NaujienosPolitika

Raseinių politikų amžiaus vidurkis 56-eri metai

Sigitas Vaičius, paklaustas ar tiesa, kad priėmė tokį sprendimą, atsakė: „Taip, nekandidatuosiu daugiau. Pirma, buvau pažadėjęs šeimai, antra, jau ir amžius – 65 metai, viskam ateina savo laikas.“

Redakcija atkreipiame dėmesį, kad 2018 m. Lietuvoje numatytas pensinis amžius vyrams siekia 63 metus ir 8 mėn., moterims – 62 metus ir 4 mėn.

Paanalizuokim mūsų politikų, tarybos narių, amžiaus vidurkį pagal politines linijas:

Lietuvos Respublikos Liberalų sąjūdžio narių Raseinių rajono savivaldybės taryboje šiuo metu yra 2, amžiaus vidurkis – 47,5 m.

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionys demokratai Raseinių savivaldoje turi 2 narius, vienas iš jų labai jaunas (31 m.), antras – su didele patirtimi. Amžiaus vidurkis – 47,5 m.

Darbo partijos Raseinių skyriaus tarybos narių 3, amžiaus vidurkis – 49 m.

Toliau amžius solidėja. Tad „politikos vilkai“ ir „mohikanai“ (pagal amžiaus vidurkį):

Lietuvos socialdemokratų Raseinių sk. šioje kadencijoje turi 7 tarybos narius ir jei ne vieno politiko jaunas amžius (30 m.), vidurkis būtų gan žemas. Šiandien socialdemokratų, dirbančių rajono taryboje, amžiaus  vidurkis– 57 m.

Visuomeninis rinkimų komitetas „Rasai“ šiandien taryboje turi 5 politikus. Jų amžiaus vidurkis – 60 m. Šioje komandoje yra vyriausias Raseinių rajono tarybos narys (81 m.).

Solidžiausi, pagal amžiaus vidurkį, šiame sąraše – partija „Tvarka ir teisingumas“.  3 dirbančių taryboje amžiaus vidurkis – 67 m.

Liko buvę darbiečiai 2 tarybos nariai, meras ir vicemerė, kurie galimai kurs dar vieną rinkiminį komitetą, jų amžiaus vidurkis – 57 m.

Skaičiai pateikti suskaičiavus 24 tarybos narių amžiaus vidurkį. Artimiausiu metu, eilinio tarybos posėdžio metu, prisiekti turėtų, visuomeninio rinkimų komiteto „Rasai“ narys Vaclovas Šimaitis (63 m.). Tarybos nario mandatas atsilaisvino iš tarybos pasitraukus Steponui Naciui (33 m.).

 

Subscribe
Notify of
guest
5 Komentarų
Naujausi
Seniausi Most Voted
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus
Gitana

Aš irgi už paliegusius su ūsais!

As

Jau geriau praziles ir nuo ligos palieges Jonyka , nei piemburnis , nieko gyvenime npnuveikes Bautronis . Cia ne izeidimas bet mano nuomone

...

Sunkus variantas. Kai kurių ir surištų iš ten neišneši.

Raseinietis

Kaip ir kiekviename darbe iki pensijos. Kodėl seimui ir taryboms turi būti išimtis?
Pensininkas yra pensininkas. Vadovu dirbi pensininkui negalima, o dabar ką turim? Žmogus pensininkas vadovauja visam Raseinių r. Taip neturėtu būti.

Andrius B.

Gal Vaičiaus pavyzdžiu paseks ir kiti politikos senjorai?

Contact Us