Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Užsieniečiai naudojasi leidimų gyventi Lietuvoje spragomis

 

Vienoje iš tokių įmonių žurnalistams teiraujantis leidimo piliečiui iš Baltarusijos teigta, kad tokiais klausimais reikia konsultuotis konfidencialiai, o susitikimo kaina – 40 eurų. Pagalbos gauti leidimą kaina prasideda nuo 300 eurų.

Migracijos departamentas tokią situaciją vadina pilkąja zona, tačiau departamento vadovė Evelina Gudzinskaitė pripažįsta, kad įmonės steigti ar ją parduoti nėra draudžiama, todėl tokia veikla – teisėta.

„Tie tarpininkai – gal jie darosi pelnus, bet jie nežino, kokiems žmonėms jie padeda atvykti į Lietuvą, tiesiog, ar jie nori dirbti prieš savo valstybę, ar bendradarbiauti“, – LRT svarstė E. Gudzinskaitė.

Migracijos departamento duomenimis, tokių trečiųjų šalių verslininkų nuo 2014 iki 2016 metų Lietuvoje atsirado daugiau kaip 6 tūkstančiai, šiemet tokių asmenų, kuriems leidžiama gyventi Lietuvoje, sumažėjo perpus.

Daugiausia leidimų išduota Rusijos, Ukrainos, Baltarusijos, Irano, Azerbaidžano, Armėnijos, Kinijos, Pakistano ir Kazachstano piliečiams.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us