Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Kas nori „pavogti“ raseiniškių Kalėdas?

 

 

Ar tai plagiatas?

Pirmą kartą Raseinių miesto istorijoje turėsime stilingą ir profesionaliai dekoruotą miesto eglę. Ši paslauga pirkta iš vienos didžiausių miesto dekoravimo paslaugas teikiančių įmonių UAB „Švenčių studija“.

Įmonės direktorė, architektė Jolanta Turaitė komentuodama Raseinių miesto eglutės panašumą piktinosi, kad iš miesto žmonių politikai, kurdami intrigas, atima gražų Kalėdinio stebuklo laukimo laikotarpį. „Šita situacija jau kelia isterišką juoką. Visur Lietuvoje, kur dirba mūsų įmonė, politikai šiemet kritikuodami miestų eglutes darosi politinį šou ir „kiršina“ žmones, pamiršdami kam yra skirtas advento laikotarpis. Pasakysiu paprastai. Yra dvi miesto eglių užsakymo kategorijos. Viena – individualūs, pagal pateiktas sąlygas suformuluoti užsakymai, kai miestas mums pateikia labai konkrečius reikalavimus, kad eglutė turi būti niekur nematyta nauja, tai – autorinis darbas. Kita kategorija, miestai, kurie taupo. Jie renkasi iš mūsų katalogo. Tai reiškia, kad puošybos elementai bus naudojami ne pirmą ir ne paskutinį kartą.“

Rūbas iš „prekybcentrio“ ar dizainerio kurtas?

Šioje situacijoje esminis skirtumas – pinigų suma. Autorinis darbas, pavyzdžiui kaip Panevėžyje – kainavo apie 40 000 Eur. „Marijampolės savivaldybė su mūsų įmone buvo sudarius kelių metų sutartį ir buvo labai aiškiai išsakiusi savo norus. Marijampoliečiai įvedinėjo naują savo miesto turizmo ženklą – stilizuotą gėlytę. Tad ir miestas keletą metų buvo puošiamas tomis gėlytėmis. Jos buvo specialiai gaminamos, tad tai jau vertinama kaip individualus gaminys,“- pasakojo architektė J. Turaitė. 20 metų miestų puošybos srityje dirbanti moteris juokėsi, kad lyginant dvi eglučių puošybos kategorijas, galima pateikti paprastą pavyzdį – rūbas iš tinklinio prekybos centro ir rūbas užsakytas ir pasiūtas dizainerio.

„Lietuvoje tarsi vyksta šventinių eglučių kovos. Aš noriu raseiniškiams palinkėti džiaugtis artėjančia švente ir nuostabia eglute. O politikams reiktų užsiimti rimtais darbais,“- pasiūlė UAB „Švenčių studija“ vadovė.

O gal tiesiog pasidžiaukim?

Raseinių miestas šiemet pradėtas puošti kaip niekad anksti, pirmosios šventinės dekoracijos pakabintos lapkričio pabaigoje. „Norisi miestelėnams pakelti ūpą, – sako seniūnas Artūras Milašauskas, – niūrus ir tamsus laikotarpis iki Kalėdų, tad kodėl nepasidžiaugti spalvomis ir šventinėmis dekoracijomis?“

Šiemet iš Raseinių rajono biudžeto miesto papuošimui buvo skirta kaip niekad daug – 15 000 Eur. „Pernai papildomų lėšų miesto papuošimui mes negavome. Vertėmės su tuo, ką turime. Šiemet eglutė, kuri jau stovi Nepriklausomybės gynėjų aikštėje kainavo 10 000 Eur su PVM. Mes UAB „Švenčių studijai“ šiek tiek padedame, kiek ir ką galime darome savo jėgomis. Taip išsiderėjome, nes pradiniame variante eglutės kaina buvo keliais tūkstančiais brangesnė,“- apie pastangas nudžiuginti raseiniškius kalbėjo A. Milašauskas.

Subscribe
Notify of
guest
4 Komentarų
Naujausi
Seniausi Most Voted
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus
Nesvarbu

Taip brangūs parapijonys,mūzų valdžia tik liežuviais plaka,vagia,o rimto nieko nedaro.Teapeina jie ežeru

Inesa

Meras matyt apsivogė, tai straipsnius užsakinėti pradėjo per darbo partijos valdomą naujienų portalą.

Raseiniškis

Teisingai sako seimo narys,eilinį kartą kažkas pasidarys kapeikų, :),

Raseinietė

Daugiau negu keista. Ką seimo narys dėl Raseinių nuveikė. Jam labai smagu tyčiotis, juoktis iš savo miesto. Tegul nuperka ir papuošia miesto eglę, tai bent ką bus nuveikęs dėl Raseinių. Juoktis mes visi galim. O namuose ar mes keičiame žaisliukus kiekvienais metais? kas čia per lenktynės?
Iš vis keista, dar būna lapkričio vidurys jau pradeda puoštis. Pasaulis išprotėjo.

Contact Us