Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Autoserviso savininkui – dideli nemalonumai

Kiekvienas jų šioje veikloje turėjo savo funkcijas. Vienas vykdavo į Vokietiją ir Olandiją ir iš ten į Lietuvą gabendavo automobilius, antras atsukdavo jų ridos skaitiklį, kad automobilis būtų patrauklesnis pirkėjui,  kiti transporto priemones pardavinėjo. Automobilius iš užsienio  gabenęs šiaulietis turėjo ir  autoserviso įmonę, kuri dirbo taip pat nelegaliai. Dėl to ir paslaugų įkainiai buvo daug mažesni nei legaliai dirbančiuose autoservisuose. Čia buvo remontuojami iš užsienio vyro pargabenti ir pardavimui skirti automobiliai.  Autoservisas buvo populiarus ir tarp kitų  miesto gyventojų, nes paslaugų kainos buvo patrauklios, kadangi savininkas mokesčių valstybei nemokėjo. Minėtoje įmonėje buvo aptiktas ir nelegalus darbininkas, kurio buvimą mėginta teisinti darbo vietos apžiūra.

Lapkričio 28-ąją  Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai šiame autoservise rado išardytą be valstybinių numerių automobilį BMW X5, kurio kėbulo identifikavimo numeriai buvo su klastojimo požymiais.  Nelegalaus autoserviso savininkui  pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas – dėl transporto priemonės identifikavimo numerių suklastojimo. Vyras atsidūrė areštinėje, vėliau jam skirta kardomoji priemonė, nesusijusi su laisvės atėmimu – dokumentų paėmimas ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Tyrimo metu čiuopiami ir kitų nusikalstamų veikų požymiai. Sulaukus specialistų išvadų, įtarimų sąrašas galimai bus papildytas.

Įtariamiesiems  ne tik teks stoti prieš teismą už padarytas  nusikalstamas veikas, bet ir sumokėti nuo valstybės nuslėptus  mokesčius. O jie gali siekti ir sumą su penkiais nuliais.

 

Šiaulių apskr. VPK informacija

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us