Raseinių naujienų portalas

Kultūra

Ramonuose žiba kalėdinė eglutė

Atvykęs Kalėdų senelis (Irmantas) su zuikučiu (Onute) buvo dosnūs ir visus vaikučius apdovanojo dovanėlėmis, o jiems išvykus, prasidėjo adventinė popietė, kurią įspūdingai vedė Gruzdiškės meno kolektyvo „Goja“ vadovė Regina Petrauskienė. Buvo išmokta pinti adventinį vainiką, sužinota, ką reiškia keturios žvakės, kaip vadinasi kiekviena Kalėdų laukimo savaitė, kokie liaudiški papročiai, minamos įvairios mįslės. Savo giesmėmis ir dainomis sužavėjo Raseinių rajono kultūros centro Gruzdiškėje meno kolektyvas (vadovė Jolita Pužaitienė). Niekas neliko abejingas meno kolektyvų „Goja“, Raseinių „Bočiai“ dainoms.

Renginyje buvo pagerbti 2018 metų jubiliatai, apdovanoti aktyviausi dalyviai, užbaigtas Eismo saugomo projektas. Aktyviausiems kaip prizai padovanotos saugaus eismo liemenės ir krepšeliai. Visi vaišinosi nykštuko (Ingos) kibinais su sultiniu, sumuštiniais ir kitais gardumynais, kuriuos patiekė šeimininkės Genutė Adomavičienė ir Danutė Jurkienė.

Popietė užsibaigė Ramonų bendruomenės meno kolektyvo (vadovas Vytautas Kasparavičius) pasirodymu. Atliekat dainą „ Palinkėki gerų Kalėdų“ visa salė sutartinai traukė – „gerų Kalėdų ir tau linkėsiu, linkėsiu iš širdies“. Snieguolė kiekvienam popietės dalyviui, kaip palinkėjimą, įteikė po vaškinę kalėdinę žvakutę.

Raseinių raj. savivaldybės informacija ir nuotr.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us