Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Ispanijoje per Kalėdų loteriją paaiškėjo 2,4 mlrd. eurų prizų fondo laimėtojai 

 

Kai kurios kitos loterijos suteikia galimybę laimėti didesnių pagrindinių prizų, bet „El Gordo“, kasmet rengiama gruodžio 22 dieną, laikoma didžiausią pasaulyje pagal bendrą prizų fondą.

Įprasti bilietai kainuoja 20 eurų, ir žmonės paprastai įsigyja daugiau bilietų drauge su draugais, artimaisiais ar kolegomis.

Prie bilietų pardavimo vietų eilės nusidriekia likus kelioms savaitėms iki loterijos, o laimingo skaičiaus traukimo dieną žmonės prilimpa prie ekranų, kad sužinotų, ar tapo laimingaisiais.

Madrido San Ildefonso mokyklos moksleiviai šeštadienį paskelbė laiminguosius skaičius per televizijos tiesiogiai transliuotą ceremoniją sostinės Karališkosios operos rūmuose.

Per tris valandas trukusią ceremoniją vaikai traukė mažus medinius rutuliukus su laimingais skaičiais ir prizais iš dviejų didžiulių būgnų.

Pirmąkart Ispanijos nacionalinė loterija buvo surengta 1763 metais valdant karaliui Carlosui III (Karlosui III). Kaip labdaringa akcija prasidėjusi loterija vėliau tapo būdu papildyti valstybės iždą.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us