Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Baigėsi 6-asis „Kalėdiniai Raseiniai“ konkursas

 

Airinai, jau šeštus metus organizuojate konkursą, skatinantį puošti savo namus, sodybas, įstaigas. Gal pastebėjote, kokią įtaką tai turi Raseiniams, kuriant kalėdinę ir naujametinę nuotaiką?

Malonu, kad kai kuriems raseiniškiams dalyvauti šiame konkurse tapo tradicija. Padarytas  nemažas įdarbis, sukūręs konkurso žinomumą.  Galbūt konkursas didelės įtakos kuriant kalėdinę ir naujametinę nuotaiką ir neturi, bet tiems, kurie dalyvauja, manau, yra smagu parodyti, kaip papuošė namus, biurą. Kiti dalyviai įamžina papuoštas miestelių erdves. Džiugu, kad žmonės parodo savo išradingumą.

Kuo ypatingas buvo šių metų konkursas?

Man kiekvienas konkursas ypatingas, bet pastarasis – rekordinis. Gal toks raseiniškių aktyvumas siejasi su tuo, kad tai buvo Šimtmečio Kalėdos? Sulaukėme 186 darbų, kuriuos pateikė per šimtas dalyvių.  Pernai 68 dalyviai konkursui pateikė 155 darbus. Konkurso dalyvių amžius – nuo 5-erių metukų iki senjorų.  Džiugu, kad šiemet buvo aktyvesnis jaunimas. Nuoširdžiai džiaugiuosi, kad išaugo dalyvių skaičius. Visada konkursui prasidėjus, labai jaudinuos, ar raseiniškiai jame dalyvaus.  Kai pradeda siųsti savo darbas, nerimas dingsta. Tada viskas vyksta tarsi savaime.

Paminėjote, kad 2018 metų konkurse dalyvavo daugiau nei paprastai jaunų žmonių.  Gal tai praturtino ir miesto papuošimą naujomis idėjomis ir sprendimais?

Taip, jaunimo dalyvavo daugiau negu ankstesniais metais. Jaunų žmonių nuotraukose užfiksuotos naujos nematytos idėjos, išryškėja nuotrauką pateikusio žmogaus kūrybingumas, išradingumas. Raseiniai turi labai daug kūrybingų žmonių. Džiaugiuosi, kad gana daug jų dalyvavo ir mano organizuojamame konkurse.

Šis konkursas yra ir tam tikras lakmuso popierėlis, rodantis raseiniškių aktyvumą.  Kokį jaunimo aktyvumą rodo paties organizuojamas konkursas? Kas jaunimą motyvuoja aktyvesnei veiklai?

Bėgant metams matau, kad konkurse dalyvauja vis aktyvesni, kalėdinės nuotaikos apgaubti žmonės. Aš ir pats pasiduodu tai nuotaikai. Namus jau prieš gruodžio 1-ąją papuošiu. Per visą Adventą mano namuose jau kvepia Kalėdomis. Raseinių jaunimas tikrai labai aktyvus ir išradingas. Džiaugiuosi, kad jie tarp įvairių konkursų, akcijų, žaidimų, kurie tuo laikotarpiu vyksta mieste, randa laiko ir mano organizuojamam konkursui.  Jaunų žmonių motyvacija prasideda, kai jie sulaukia dėmesio. Visada stengiuosi neužmiršti nė vieno dalyvio. Tai prieš šešerius metus paskatino mane skelbti visus atsiųstus darbus, kad visi, kam įdomu, juos pamatytų, pakomentuotų, ar padiskutuotų.

Airinai, paminėjai, kad konkursas turi ir savo nuolatinius dalyvius?

Tikrai turi. Yra dalyvių, kurie nuotraukas konkursui atsiunčia beveik kiekvienais metais. Tai Angelė Šarkienė, vaikų darželiai „Saulutė“ ir „Liepaitė“, Emilijus Milašauskas, Mados studija, Kaulakių biblioteka, Benas Deikus. Dėkoju jiems už aktyvų dalyvavimą, džiaugiuosi, kad jie kasmet vis išradingesni.

Kokių autorių darbai sulaukė didžiausio pripažinimo?

Visi atsiųsti darbai gražūs, įdomūs, išradingi ir kupini kalėdinio džiaugsmo. Bet kaip ir kiekviename konkurse yra išrenkami patys pačiausi. Šiemet konkurso vertinimo komisiją sudarė  konkurso rėmėjas, Seimo vicepirmininkas Arvydas Nekrošius, konkurso globėja, Raseinių parapijos šeimos centro vadovė Irena Dambrauskaitė, fotografė, reklamos įmonės vadovė Indrė Valaitytė ir naujienų portalo raseiniunaujienos.lt žurnalistė Aušra Etnerienė. Pirmą nugalėtoją išrenka raseiniškiai, daugiausiai „patinka“ (265) surinko Kornelijos Pikčiūtės atsiųsta nuotrauka. Kalėdiniai Raseiniai 2018 laureatai – Angelė Šarkienė, Diana Reklaitienė, UAB „Projektas  Karma“, Benas Deikus ir Daiva Domarkienė.

Seimo vicepirmininko padėkomis ir rėmėjų įsteigtais atminimo dovanėlėmis bus apdovanoti Raseinių darželio-lopšelio „Saulutė“ grupės: „Žirniukai“, „Žiogeliai“, „Ežiukai“, „Vabaliukai“, „Saulutė“, „Pabiručiai“, „Lietaus lašeliai“, „Bitutės“, „Kregždutės“ ir „Boružėlės“. Raseinių darželio-lopšelio „Liepaitė“ grupės : „Pelėdžiukai“ ir „Boružėlės“, Kaulakių biblioteka, Vida Mačiulskienė, Viktoro Petkaus pagrindinės mokyklos 1c ir 1a , Raseinių meno mokykla bei Ligita Baksienė.

Svarbi konkurso organizavimo dalis – rėmėjų suradimas. Kaip tradicija tapęs konkursas  randa rėmėjų?

Kadangi konkursas tradicinis, šiek tiek lengviau ieškoti rėmėjų. Tada yra didesnis pasitikėjimas. Nuoširdžiai noriu padėkoti rėmėjams, be kurių negalėtumėme pradžiuginti konkurso prizininkų. Dėkoju ilgamečiam konkurso rėmėjui Seimo vicepirmininkui Arvydui Nekrošiui, UAB „Izora“ ir jos generaliniam direktoriui Edmundui Čėsnai, Ekologiškų prekių krautuvėlei „TĖJA“ , Reginos Ašmontienės knygynui ir jo savininkei, UAB  „Progmera“, Šeimos grožio salonui ir jos savininkei Loretai Petraitienei, Raseinių parapijos Šeimos centrui ir jo vadovei konkurso grobėjai Irenai Dambrauskaitei.

Konkursui svarbūs ištikimi informaciniai partneriai. Ačiū sakau už konkurso viešinimą vieninteliam ir geriausiam savaitraščiui „Alio Raseiniai“ ir visai redakcijai, naujienų portalams raseiniaitv.lt , manokraštas.lt, raseiniunaujienos.lt, regionunaujienos.lt, žemaitijosgidas.lt, kraštietis.lt , manokraštas.lt ir renginiairaseiniuose.lt ir, žinoma, tų portalų redaktoriams.

Visiems dalyviams dėkoju už atsiųstus darbus, už kūrybą ir sumanymus. Labai lauksiu dalyvaujant jau gruodžio mėnesį vykstančiame konkurse „Kalėdiniai Raseiniai 2019“.

Visus laureatus ir prizininkus jiems patogiu laiku kviečiame atvykti į Raseinių parapijos namus nuo sausio 21 d.  – bus įteiktos padėkos ir atminimo dovanėlės. Visas konkurse dalyvavusias nuotraukas galite rasti facebook puslapyje „Raseiniai“.

Konkurso „Kalėdiniai Raseiniai“ organizatorių Airiną Jermolajevą kalbino Genovaitė Paulikaitė

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us